Lekker middagje zee
Er was lekker weer met NW wind voorspeld, vooral aan de kust goeie wind. Dus niet naar de Grevelingendam gereden, maar doorgereden naar zee.
Stond een goed windje op de dam.
Direct een wave setje gepakt: FSW 84 Pro met de Ice 5.3.
Op water water viel de wind toch wel tegen. Snel wat minder trim en toen heerlijk kunnen varen. Stonden wel wat mooie golven, al was de druk in het zeil soms wat weinig om lekker te springen, maar golf rijden terug ging soms best leuk. Helaas wel flinke dips in de wind waardoor ik soms stond te zinken.

Jurjen ging met een Slalom setje het water op, daar had ik geen zin in, om toch een beetje mee te kunnen doen de S-Type 104 gepakt. Het werd ook al vlakker water.
Heel veel gijpjes getraind, echt heel heel veel. In de chop. Met een wavezeil een eitje, al was het met de wind gaten soms lastig om door te planeren.

Lekker weer, beetje vlagerige wind, had beter een groter zeil kunnen pakken. Wind die was voorspeld kwam gewoon net niet door.

De Kouse

Aanwezig: Jurjen

14:00 2 uur Wind: NW
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 23cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 430 - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje liep lekker als altijd, water vrij vlak en wat lage steile golven om mee te spelen over om te springen. Minimum trim in het zeil was genoeg, maar hield niet over
16:15 1.5 uur Wind: NW
Board: Starboard S-Type 104 - Select S11 33cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 430 - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Beetje lichte slalom training, veel gijpjes. Eerste keer met de S11. Voelde goed, iets softer in de tip dan de S07, maar daardoor lijkt ie iets minder voorspelbaar. Wind varieerde flink tussen dobberen en flink gepowered. Kon vaak met techniek wel in plane komen, veel op gijpen geoefend.