Super middagje op zee
Gebruik maken van het feit dat ik mn eigen tijd tegenwoordig kan indelen. Vandaag wind en warm genoeg, nog snel lekker varen.
Op de brouwersdam was het heel rustig, niemand bij de Blokkendam of de Kouse, dus door gereden naar de Kite spot bij Natural High, dag zag ik een paar Kites in de lucht, en is het ook goed varen.
Even getwijfelt tussen de 4.2 en 4.7, wilde niet dobberen in de kou, dus voor de 4.7 gekozen.

Heel de middag met JP FSW 84 en Ice 4.7 gevaren. De 4.7 was groot, maar nooit overpowered geweest.
Wat is deze spot mooi, mooie lange golven met daar tussen mooi vlak water. Kom je in het diepere water krijg je de bekende Brouwersdam klotsbak. Maar in het ondiepere water is het echt geweldig. Bij het naar buiten varen, af en toe even ruim varen tussen de golven, het mooie stukje golf uitzoeken om op volle snelheid te pakken en lekker hoog te springen. Terug naar binnen kun je mooi een golf zoeken om die naar binnen lekker te rijden. Na 2.5 uur volle bak er tegen aan gaan was ik leeg en ben ik gestopt.

Super lekker gevaren. Heerlijk gesprongen, soms erg hoog. Heel lekker golf gereden, soms wel 4 a 5 hit op 1 golf!! Vooral het eerste uur waren de golven erg mooi, tot 1 meter hoog. Later werden ze door afnemend tij lager. Gyben ging heel de dag super, veel doorgeplaneerd. Erg fijn als deze spot beschikbaar is voor surfers ben ik er zeker vaker te vinden.

Natural High

12:45 2.5 uur Wind: W 22/27 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  De 4.7 was heel de tijd erg groot, had achteraf beter de 4.2 kunnen pakken. Controle was goed, springen top. Erg onder de indruk van de High-end van die Ice!