Eindelijk weer terug op het water
Na meer dan 4 maanden is het dan eindelijk zo ver, er gaat weer worden gesurft. Ribben zijn helemaal genezen. Conditie begint beetje bij beetje terug te komen. Rug nog erg zwak.
Mijn vader stopt met surfen, dus heb zijn spullen liggen om te verkopen. Freeride zeilen met cambers, ideaal voor mij nu om weer mee te beginnen.
FF getwijfeld wat te pakken, 7.3 leek goed, kleiner kon misschien ook. Er vaarde zeilen van 6.5 tot 8.7. Gekozen voor de Spirit 7.3

iSonic 117 met Spirit 7.3 en S10 41cm
Opstappen, inhaken en planeren. einde baai, gijpen: door geplaneerd. Trots op mezelf! Ik kan het nog. Zeil had veel power en vond het niet heel erg stabiel. Misschien tikkie meer downhaul. Vin was goed, geen spinouts, niet te groot, liep goed hoogte. 1x rakje naar buiten gemaakt, wetende dat de weg terug redelijk tegen de golven in zou zijn. Wind buiten nog iets harder, Spirit was handen vol. Zeker terug stond ik niet lekker. Veel klappen op mn rug en dat voelde niet prettig. Tijd voor hapje en afstellen van mijn setje.

iSonic 117 met Spirit 7.3 en Kauila v2 44cm
Zeil iets meer downhaul gegeven. Zag ik bij het aantrekken van het zeil dat er veel bolling in de 2 lat van boven zat. Dat hoort niet: alle latten nagelopen. Boven alle spanning er af, onderin zo veel mogelijk spanning. Vin gewisseld voor de Makani Kauila v2 44cm (niet de 42cm gepakt, die Kauila v2 moet groot worden gevaren) In het begin wat moeite met hoogte lopen in de baai, op lage snelheid is die Kauila iets minder dan de S10. Wind was ook nog eens iets gedraaid. Dus in de baai varen werd lastiger. Dan toch maar weer naar buiten. Nu ging dat een heel stuk beter, dus flink wat rakken naar buiten gemaakt. Board liep lekker los, lekker over de chop/golven. Rug mopperde niet, dus dat was fijn.

Op tijd gestopt, wilde mijn rug niet overbelasten. Heerlijk weer, heerlijk gevaren. Het is fijn om weer terug te zijn.
Rug sterkte maar ook alle core stability is weg, daar zal ik nog hard voor moeten trainen.
We fijn om te merken dat mijn techniek niet heel veel heeft geleden en dat mijn gijpen nog steeds goed gaan.

Grevelingendam

13:15 0.5 uur Wind: N/NW
Board: Starboard iSonic 117 - Select S10 41cm
Zeil: Neil Pryde Spirit 7.3 - North Platinum(09) 460cm - Aeron V-Grip Hybrid 180-230
  Eerste keer terug op het water, eerste keer met mijn vaders Spirit 7.3. Veel druk, weinig snelheid, drukpunt niet helemaal stabiel. Zeil in de vlagen groot. In de baai liep het lekker, buiten waren de golven niet fijn voor mijn rug. Veel gijpen gemaakt, veel zelfs door geplaneerd, dat viel helemaal niet tegen.
13:45 0.75 uur Wind: N/NW
Board: Starboard iSonic 117 - Makani Kauila v2 44cm
Zeil: Neil Pryde Spirit 7.3 - North Platinum(09) 460cm - Aeron V-Grip Hybrid 180-230
  Alle latten van de Spirit getrimmed, top latten hadden te veel spanning, onderin kon er nog wat bij. Kauila v2 gepakt als vin. Zo, dat liep een heel stuk lekkerder, zeil stabieler, vin meer rust. Zelfs tijdje op open water gevaren. Zeil nog steeds aan de grote kant, maar loosde de wind nu beter en daarmee een stuk beter te handelen. In de baai weer veel gijpjes gemaakt, veel door geplaneerd.