Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

08 mei 2016

Tropisch maar weinig wind
25 graden voorspelt, met vrienden in Zeeland afgesproken, voor bij kletsen en BBQ aan het water. Spullen voor de zekerheid meegenomen.
Bij aankomst leek het windstil. Niemand aan het planeren. Al snel kwamen er weer vlagen en zagen we wat mensen planeren. Snel optuigen en gaan surfen.
Weinig wind dus maximaal optuigen: iSonic 127 met Sonntag SL-P 51cm en S-Type 9.5.

Martijn had het onhandigste plekje uitgekozen om te gaan staan. Achterin het kleine baaitje.
Jeroen kon met zijn raceboard hoogte lopen en de baai uit, Martijn en ik moesten lopen en dragen om bij open water te komen.

Op het water te weinig wind op te planeren, alleen in de vlagen met een paar keer pompen kwam ik in plane. Beetje trim aangepast, minder downhaul, minder outhaul, giekhoogte, trapeze lijn lengte etc.
Kon de trim redelijk verbeteren, maar bleef wachten op vlagen. Had ik eigenlijk kunnen weten met oosten wind.

Achteraf had ik net zo goed op de kant kunnen blijven, oke, de 9.5 is voor het eerst gebruikt, maar voor die paar rakjes planeren was het niet echt de moeite.
Water was nog koud, dus lang pak nodig, maar op het water echt te warm, flink gezweet.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Martijn (Volvosurfer), Jeroen Kuik

16:151 uurWind: ZO 6/12 kts
Board:Starboard iSonic 127 - Sonntag SL-P 51cm
Zeil:North S-Type 9.5 - North Platinum(13) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Wind was minimaal, in de vlagen kon ik planeren. Eerste keer met de S-Type 9.5. Zeil voelt goed, niet te zwaar. Vin was te klein voor deze minimale wind, met pompen kon ik er niet genoeg tegen pushen. Eenmaal in plane kwam ik ook te kort, liep geen hoogte.