Lekker middagje Grevelingendam
Er was heel het weekend wind voorspeld, dus kon de kans niet aan me voorbij laten gaan om nog een dagje te gaan varen.
Martijn was er ook, en Jeroen zou wat later komen.

Syncro 103 met Natural 6.6
Eerste keer voor de Syncro (die ik van Martijn het geleend) en mijn 'nieuwe' Natural 6.6. Was flink zoeken naar de trim, had zeker moeite om de juiste trim in het zeil te vinden en ook de Syncro was wat wennen. Denk dat 6.6 wel aan de grote kan is voor het board en die 36cm is misschien ook niet de beste. Boardje vaart wel erg makkelijk, voetbanden staan zo makkelijk op het dek, die kun je niet missen. Hoogte lopen viel niet mee, te weinig druk in het zeil? Wind was voor het setje aan de minimale kant, later nam de wind nog verder af, echt tijd voor wat groters.
Aangezien Jeroen geen board in deze grote heeft, hij vaarde zijn 6.6 op een 80 liter waveboard (en liep nog hoogte ook) Heb ik hem de Syncro maar geleend.

iSonic 117 met Daytona 7.8 en S10 43cm
Direct de 7.8 gepakt, getwijfeld tussen de 75cm of de 85cm, maar de wind leek nog niet zo slecht, dus voor de 117 gegaan. Dat had ik veel eerder moeten doen, setje was perfect. Gijpen ging goed, setje liep rustig en was ook nog best snel. Tijd met Martijn en Jeroen mee proberen te varen, maar was meestal te snel voor allebei. Door gevaren tot de wind en ikzelf op waren.

Het was heerlijk en gezellig. Ik had alleen veel eerder de 7.8 moeten pakken. Ach, heb ik de Syncro en 6.6 alvast eens kunnen testen.
Laatste sessie voor de vakantie.

Grevelingendam

Aanwezig: Jeroen, Jurjen

12:45 1.25 uur Wind: NW
Board: Mistral Syncro 103 - F2 Stoke 36cm
Zeil: North Natural 6.6 - North Platinum(09) 460cm - AL360 E3 Carbon 180-230
  Eerste keer met mijn Natural 6.6 en Martijn's Syncro 103. Wind was in de vlagen goed voor dit setje, maar in de windgaten was het te weinig. Had moeite met hoogte lopen. Duurde relatief lang om de goeie trim voor het zeil te vinden. Uiteindelijk stond hij denk ik nog niet lekker, maar wind nam ook nog eens af, dus ben groter op gaan tuigen.
14:30 1.5 uur Wind: NW
Board: Starboard iSonic 117 - Select S10 43cm
Zeil: North Daytona 7.8 - North Platinum(14) 490 - HPL Carbon Race 200-285
  Setje stond gelijk goed, ik kon altijd planeren, niet te groot, maar ook niet te klein.
Vin liep meestal goed hoogte, alleen als de wind wat minder was kon ik geen hoogte lopen.
Setje liep niet echt los op de golven, daar moet ik nog wat aan doen.
Aan het eind ging de wind helemaal liggen, en ik was moe, tijd om te stoppen.