Middagje strand en daarna nog lekker surfen
Er was vanaf 16:00 wind voorspeld, flink toenemen tot 20:00
Eerst met vrienden op het strand gelegen, daarna naar Kabbelaarsbank om nog ff lekker te varen.
Wind was beetje minimaal, weinig mensen op het water en er waren er veel aan het dobberen. Dus maar groot opgetuigd.

iSonic 127 met S-Type 9.5 en SL-P 51cm
In het begin minimaal, moest echt pompen om in plane te komen. Veel aan trim aangepast, giek hoger, meer minder outhaul/downhaul. Merkte wel dat te veel downhaul heel veel power uit het zeil haalt, kon gelijk niet meer in plane pompen in de wind gaten. Trapeze lijn lengte kwam ik nog niet uit. Langere lijnen was een betere druk verdeling op voeten zonder lift te verliezen, dan stond ik rechter op. Maar viel ik eerder stil in windgaten. Kortere lijnen was duidelijk beter in windgaten, maar had ik relatief veel druk op mn achterste voet. Wind nam langzaam aan toe, steeds meer trim in de S-Type. uiteindelijk vaarde ik met de outhaul trim op max en was het echt niet leuk meer. Tijd voor kleiner, een heel stuk kleiner.

iSonic 101 met Natural 6.6 en S10 37cm
Flink getwijfeld tussen de 7.8 en de 6.6 Stap naar 7.8 leek klein en met de snel toenemende wind zou die ook snel te groot kunnen zijn. De 6.6 daar in tegen is wel gelijk heel klein. Das 3 vierkante meter minder, bijna 1/3...
Besloten om wel de iSonic 101 te pakken ipv de Syncro, de 101 kan beter overweg met een groot zeil en is, zeker in de tail breder. Voor mijn gevoel een relatief grote vin gepakt: S10 37cm.
Eerste paar meter te weinig wind, daarna kon ik redelijk makkelijk planeren.
Net voor de eerste gijp nog een zeehond gezien, altijd leuk.
Beetje zoeken naar de trim, zowel van het zeil als de mastvoet op het board. Uiteindelijk een redelijke goeie setup gevonden. Board liep lekker, controle, snel. Zeker als ik durfde om het zeil vol te laten trekken en het setje beetje ruim liet gaan ging de snelheid flink omhoog. Water was behoorlijk vlak, dus kon op veel plaatsen vol gas. Let een keer niet op, 2 dikke golven, dwars op de vaar richting, was een flinke boot langs gevaren: vol in de ankers, stond niet in standje om te springen. Helaas. Vol het water in! Wind nam alleen maar toe, trim in de 6.6 over max. Water werd al rustiger. Alle grote zeilen waren nu wel weg. Met een paar Duitsers die naast me stonden nog flink wat rakjes gemaakt. Gelukkig kon ik de Pryde MKIV (1994) wel voor blijven. Wel cool om zn zeil na 22 jaren nog over het water te zien vliegen.

Het was heerlijk., warm weer, lekker windje, beetje vlagerig. Niet al te druk op het water.
Batterij was duidelijk minder snel leeg dan gisteren. Merk wel dat ik langzaam aan meer controle krijg, meer durf. Wel moet de conditie nog beter. Meer sporten, meer surfen!

Kabbelaarsbank

16:00 0.75 uur Wind: W/ZW 10/18 kts
Board: Starboard iSonic 127 - Sonntag SL-P 51cm
Zeil: North S-Type 9.5 - North Platinum(13) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  In het begin minimaal, kon met wat pompen planeren. Beetje gezocht naar goeie trim. Vooral trapeze lijn lengte ben ik nog niet uit. Langer is fijner, betere druk verdeling, maar dan verlies ik in de windgaten weer meer. De SL-P deed het dit keer beter, er was nu wel wind. Maar voor minimale omstandigheden is hij toch aan de kleine kant. Maar als het eenmaal waait loopt het als een speer. Board kan mooi op de rails worden gevaren, board mooi los. Dan is de snelheid gelijk goed. De S-Type 9.5 is heel erg stabiel. In vlagen blijft het druk punt heel erg stabiel en heb je geen last van meer druk op de mast hand, vergeleken met de Daytona 9.0, de S-Type voelt kleiner aan. De S-Type is lang te houden, kon daarna overstappen op een 6.6 (al was dat minimaal.)
16:45 1.75 uur Wind: W 14/22 kts
Board: Starboard iSonic 101 - Select S10 37cm
Zeil: North Natural 6.6 - North Platinum(09) 460cm - HPL Carbon Race 200-285
  Eerste keer met de S10 37cm, en eerste keer met de Natural 6.6 op de iSonic 101.
Wat was redelijk vlak, dus voor de iSonic gekozen ipv de Syncro.
De S10 doet wat je van een S10 verwacht, lift, controle, geen spin-outs. In het begin was de vin misschien aan de kleine kant, maar aan het einde, toen de 6.6 ook echt veel te groot was was de 37cm ook zeker te groot.
Redelijk bezig geweest met vinden van de juiste trim, giek hoger, mastvoet naar achteren. De S10 laat het board heel vlak lopen, en ik wilde wat meer lift. Aan het einde kon de de Freerace allemaal bij houden. Er waren geen slalom jongens meer op het water, dus daar kon ik niet mee vergelijken.
Lekker setje, lang te houden, zeker als je eenmaal op snelheid bent. Gijpen, als je goed gepowered en is een eitje. Bii minder wind mis je power aan het eind van de gijp.