Middagje op zee
Vakantie op het werk, minder meetings, dus kans om een dagje te gaan varen.
Onderweg veel regen, maar op de Brouwersdam was het net droog geworden. Iedereen stond voor mijn gevoel redelijk groot op te tuigen. Ik gokte op 4.7 weer, maar voor de zekerheid toch maar de 5.3 gepakt.
Mooie kans om de Makani 26cm eens te testen.

JP FreestyleWave 84 met Ice 5.3 en Makani Kaku 26cm
Bij de Blokkendam was de wind weer minimaal en was het even dobberen om vrije wind te hebben. Stuk van de kant waaide het flink. (Dat verschil was er heel de dag.)
In het begin was het eb, nauwelijks golven, aan het einde was het vloed en waren de golven ook weer weg.
In het begin had ik minimale trim, jezus wat trekt die Ice 5.3. Moest steeds meer trim in het zeil zetten. Tot ik het zeil niet strakker meer wilde zetten, en het zeil nog steeds te groot voelde. Tijd voor een boterham en kijken wat de wind gaat doen.
Wind leek wat afgenomen, op het water bleek dat het vooral vlageriger was. Soms viel de wind bijna helemaal weg. Ik was al flink moe tijd om te stoppen.
Vooral tijdens opkomend tij was het leuk, leuke golven om beetje te springen en de golfrijden, een sprong was echt heerlijk hoog: Was ruime wind aan het varen op zoek naar een mooie golf, vond een mooei en kon er met redelijke snelheid op afzetten. (Land nog maar even niet geprobeerd en me achterover laten vallen). Met de Kaku 26cm genoeg lift om goed hoogte te kunnen lopen, dus soms zelf met terug naar de kant lopen kans gehad om paar kleine sprongetjes te maken.
De Kaku vaart lekker, maar moest wel eerst de print beetje schuren omdat ik er spin-outs door had.

Helaas was het grijs weer, maar het was droog en waaide lekker. Lekker gevaren, al had ik soms beter met de 4.7 kunnen varen.

Blokkendam

12:30 3 uur Wind: ZW 18/33 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Makani Kaku 26cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
  Eerste keer met de Makani Kaku 26cm, in het begin last van spin-outs over bakboord, linker voe t achter. Op de kant de vin geschuurd, print was voelbaar, daarna was het weg. Vin was in de harde vlagen aan de grote kant, maar verder top, geeft redelijk wat rust, loopt lekker hoogte. Alleen rail-to-rail soms wel een spin-out. Erg onder de indruk van het trim bereik van de Ice 5.3 Met medium downhaul en weinig outhaul planeerde ik met niks. Ruim over max getrimmed was het in de hardste vlagen nog net te doen. Springen ging goed, golfrijden viel soms tegen omdat de wind wat hard was. Springen ging lekker.