Dagje freeriden in de zon
Nog moe van gisteren, vandaag rustiger aan gedaan. Beetje freeriden.

Het zou vanaf 12:00 uur goed gaan waaien, bij aankomst bij TWS leek de wind wat tegen te vallen, was ook nog echt rustig op het water.
Dus grootste (niet slalom) zeil gepakt wat ze hebben: Ezzy Cheetah 7.5. Gekozen voor de Angulo 85cm er onder om zo vroeg mogelijk te planeren.

Angulo Magnum 135 met Ezzy Cheetah 7.5
Goeie keus, in het begin moest ik wat pompen om in plane te komen. Beetje freeriden en genieten van het heerlijke weer.
Langzaam nam de wind wat toe en al snel was pompen niet meer nodig. Ik heb veel board gevaren in mijn leven, maar geen een is zo stil als de Angulo. De klappen op het water klinken heel gedempt, gek, geen idee hoe dat kan.
Wind was intussen zo hard dat het niet meer nodig was om met een 85cm board te varen, dus een smaller board gaan halen: Fanatic Blast 130, met 70cm breed lijkt me dat een mooie maat onder de 7.5.

Fanatic Blast 130 met Ezzy Cheetah 7.5
Als je de Blast ziet valt hij al op, chopped nose en tail. Lijkt een beetje op mijn F2 Sputnik 230, en vaart ook nog eens vergelijkbaar, levendig en direct. Een heerlijke snelle freerider.
Echt fijn board om lekker mee rond de varen, sprint zelfs lekker, door geplaneerd gijpen wilde vaak niet lukken.
Intussen werd het ook drukker op het water, golven werden wat hoger, wind nam meer toe, de 7.5 was aan de grote kant, tijd voor iets anders, maar wat dan.

Goya One 105 met Goya Banzai 6.3
Op advies van de jongens van TWS de Goya One gepakt, op papier zeker een geschikt board. Maar vond het op het water wat tegen vallen. Volgens mij was alles te wijten aan de 28cm MFC die voor de omstandigheden gewoon te klein was. Of de Thursters hadden er bij gemoeten. Stance is breed, breder dan ik gewend ben. Kon alleen maar hoogte proberen te lopen, druk op voorste voet, om terug bij begin uit te komen. Maar eenmaal op een golfje is hij wel erg leuk, draait lekker kort en door het volume moet je wel erg gekke dingen doen om stil te vallen. Heb echt 2x een mooie front side hit gemaakt.
Niet echt lekker, waarschijnlijk met meer wind of een grotere vin opgelost. Ik ben een ander board gaan pakken

Angulo CV1 100 met Goya Banzai 6.3
Op stappen en weg wezen, wat een verschil met de Goya One. Oke, hier zat dan ook een 36cm vin onder, ipv de standaard 28cm. Vin was voor het mooie ook net te groot. Niet dat ik te vele lift had en board niet onder controle kon houden. Maar liep veel te makkelijk hoogte en moest in de hardere vlagen mijn achterste voet beetje uit de voetband houden om genoeg druk te kunnen geven. Maar dit ding gijpt heerlijk, je kunt er, zelfs met de 36cm vin, nog een beetje mee golfrijden. En springen: 1 kleine hop werd ruim 2 meter hoog vliegen. Ik heb mijn GoPro gebruikt met de een Da Kine trapeze met K4 Harness mount van TWS.

Top middagje, heerlijk weer, wind nam goed toe, helaas nog niet genoeg om met echte wave spullen lol te kunnen hebben. Ik had vandaag makkelijk met een slalom setje kunnen varen, maar na de slopende foil sessie van gisteren was mijn lichaam daar nog niet helemaal aan toe.

El Medano - Playa Sur

11:45 0.5 uur Wind: O/NO 12/15 kts
Board: Angulo Magnum 135 - Select VMax 2.0 49cm
Zeil: Ezzy Cheetah 7.5 - North Platinum 160-220
  Ik kon direct planeren, moest wel een paar keer pompen, maar met een 85cm breed board en 49cm vin was dat zeer effectief. Wat vooral opviel is hoe stil dit setje is. De Cheetah bevat geen monofilm, dus knispert niet, en de Angolu is ook heel erg stil, eng stil. Board vaarde lekker, was aan de grote kant voor het zeil maar niet te groot. Ik kon niet echt door planeren, het zeil heeft niet de power uit de bocht om dit slagschip op snelheid te houden. Ook vond ik het board een beetje plakken en niet de snelheid van een slalom board voelen. Maar dat kan ook aan het zeil hebben gelegen.
Wind nam langzaam toe, dus kon steeds makkelijker planeren, dan heb ik de 85cm niet meer nodig.
12:15 0.75 uur Wind: O/NO 13/17 kts
Board: Fanatic Blast 130 Ltd - Choco Spirit C1 42cm
Zeil: Ezzy Cheetah 7.5 - North Platinum 160-220
  He mijn oude F2 Sputnik 230, maar dan een maatje groter, zo voelt het board, zo ziet het board er ook een beetje uit. Heel levendig en speels, een genot om mee te varen. Gijpt makkelijk, al kon ik ze niet echt door geplaneerd krijgen. Zelfs een paar kleine sprongetjes gemaakt.
13:15 0.75 uur Wind: O/NO 14/18 kts
Board: Goya One 105 - MFC Freewave 28cm/Makani Kaku 26cm
Zeil: Goya Banzai 6.3 - North Platinum 140-190
  Niet mijn ding, in het begin te weinig wind, kon met moeite in plane komen. En kon er ook echt geen hoogte mee lopen. Je zou verwachten dat een 105 Freewave makkelijk met een 6.3 moet kunnen varen, maar achteraf is dat bijna de grootste maat volgens Goya. Met een grotere vin had het misschien gekund, maar ik vond ook de stance te wijd. Moest steeds hoogte lopen om op begin plek uit te komen. Board een paar keer een golf op gestuurd, met golf rijden is hij wel tof. Misschien met meer wind en een 5.8 ofzo.
14:00 1 uur Wind: O/NO 14/20 kts
Board: Angulo CV1 100 - Choco Spirit C1 36 cm
Zeil: Goya Banzai 6.3 - North Platinum 140-190
  Nice, wow wat een leuk board. Top freerider, snel, makkelijk, gijpt makkelijk en springt ook nog eens als een dolle. Bij 1 sprong vanaf een kleine golf ging ik zelfs echt ver de lucht in, niet verwacht met een 6.3. Het zeil deed het wel goed nu, licht, gijpt wel lekker. Duck gijpje gemaakt.
Vin was voor het board en en zeil wat aan de grote kant, liep wel erg makkelijk hoogte, 2 a 4cm kleiner was nog fijner geweest.