Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

06 juni 2017

Eerste zomer storm van het jaar
Na een paar weken warm weer ineens een storm, die mag je natuurlijk niet missen.
Perfecte kans om de JP Single Thruster een goed te testen in een storm.

JP Single Thruster 75 met Voodoo 3.7 en K4 12/18 vinnen
Wind was stevig, maar vooral het water was chaos, veel chop op de golven, board stuiterde nogal. Alleen als het water tussen de golven wat vlakker was vaarde het board heerlijk.
Zeker als je dan ook nog wat gaat golfrijden. Net een skateboard, ding draait erg kort, daar moest ik wel wat aan wennen, ook met het sturen tussen de golven door, ging in het begon nog wel eens mis.
Voor mijn gevoel ging de AHD veel beter door/over chop.
Na een half uurtje even slokje drinken. Gelijk bedacht dat ik nog niet mijn kleinste vin te pakken had, ik heb de Stubby in 16, 17 en 18cm. Nu had ik de 18 er onder, dus gelijk de 16 gepakt.

JP Single Thruster 75 met Voodoo 3.7 en K4 12/16 vinnen
De 16cm helemaal achterin de box gezet, vinnen verder uit elkaar geeft een wat minder kort draaiend board, geen slecht idee met die Single Thruster in een storm.
Voetbanden smaller gezet dan normaal, de normale gaten, in combinatie, met de Windgear voetbanden die er op zitten zijn te breed.
Voelde direct beter, golven lekker platter, board stuurde fijner, iets minder kort en leek softer op de chop.
Denk ook dat ik meer aan de omstandigheden en het board begon te wennen, kon al weer door geplaneerd gijpen. Begon al weer wat te springen.
Zelfs nog 2 back-loops geprobeerd, best hoog ook.
Zeker naar binnen toe kon ik soms heerlijk golfrijden, en dat was voor mijn gevoel met de AHD echt minder.
Hoogte lopen ging echt nog heel erg makkelijk, terwijl juist ruime wind in de golven/chop nog best lastig was, misschien iets minder vin oppervlakte er onder volgende keer.

Na bijna 2 uur was ik echt gesloopt, zat nog wat vermoeidheid van het weekend in.
Ik begin de SingleThurster steeds beter te waarderen, eens kijken of ik er nog meer rust in weet te krijgen door nog wat meer te tunen.
Ik ga ook maar eens een setje DaKine Core Contours er op schroeven.
Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

18:000.5 uurWind: W/ZW 28/40 kts
Board:JP Single Thruster 75 Pro - K4 Stubby 18cm/K4 Ezzy Asymmetric 2x12cm
Zeil:North Voodoo 3.7 - North XC65 380cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
Niet echt veel controle over het board, ik leek te schuiven in de voetbanden: te breed. Board stuiterde op de chop, had ik voor mijn gevoel met de AHD minder. Zeil was in de hardste vlagen te groot, maar meestal goed te houden.

18:301.25 uurWind: W/ZW
Board:JP Single Thruster 75 Pro - K4 Stubby 16cm/K4 Ezzy Asymmetric 2x12cm
Zeil:North Voodoo 3.7 - North XC65 380cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
Voetbanden wat smaller gezet, daardoor had ik duidelijk een beter contact met het board. Toch gek dat ze breder zijn dan standaard op een board. Met de 16cm lijkt het board een stuk rustiger op het water te liggen. Alleen als de golven heel veel chop hadden, dan was het nog wel een beetje stuiteren, je moet toch die vinnetjes in het water houden als je er druk tegen wil geven. Liep nog heel erg goed hoogte, dus misschien mag het allemaal nog wel wat kleiner.