Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

24 juni 2017

Heerlijk middagje op zee
Gekozen om niet naar het NK op Scheveningen te gaan: Hier meer.

Het was grijs, beetje regen, maar wel druk bij de Blokkendam. Wind leek wat tegen te vallen.
Peter was stukje verderop bezig met 5.3 en die weegt echt een stuk minder.
Dus dacht eerst dat het 5.9 moet worden, maar hoorde dat er toch veel met 4.7 aan het varen waren.
Dus een veilige tussen weg genomen om mee te beginnen.

Syncro 103 met Ice 5.3 en Makani 28cm
Vanaf het begin was de Ice 5.3 te groot. Na elk rakje het zeil strakker, tot hij ruim over max stond.
Op zich vaarde het setje goed, maar door het te grote zeil was er weinig anders dan hard rechtdoor.
En dat terwijl ik me had voorgenomen om Loops te gaan oefenen. En het inzetten is eng genoeg, zonder dat je max-ed out staat.
Wel een paar keer een uit te voetbanden gecontroleerde catapult oefening gedaan als de wind even minder was, maar daar bleef het wel bij.

Baseplate Jurjen kapot
Ik was Jurjen al snel kwijt, dus ik was wat verder gevaren richting vuurtoren, zag hem nergens, maar wel een surfer die op het strand liep, helemaal richting de vuurtoren, toch ff kijken of ik kon helpen. Bleek het Jurjen, baseplate kapot op de zandbank. Hij was voorzichtig van de zandbank naar het strand overgestoken, maar wilde zijn board niet te ver beschadigen, dus ging hij terug lopen.
Toen Jurjen eenmaal terug was bleek het nog allemaal niet zo snel gefixed. Hij heeft een Chinook double bolt baseplate, maar de mastvoet wilde niet uit de plate. Na veel gepruts en geweld kwam hij los, het elastiek dat om de safetyline zit was tussen mastvoet en baseplate gekomen, niet handig.

JP FSW 84 met Ice 4.7 en 21 + 10cm vinnen
Toch maar een kleiner setje gaan halen.
Heel stuk beter, alleen toen het vloed was aan de kant kon ik niet planeren, maar verder was het overal top.
Zeker na de vloed werden de golven mooi en viel er veel te golfrijden en te springen, paar flinke hoge sprongen gemaakt.
En door de richting: WZW vaar je als het ware langs het strand en kun je ook op weg terug richting de blokken nog goed springen.
De 21cm MFC Freewave met de Makani 10cm bevalt erg goed. Zeker in combinatie met de Ice 4.7. Niet te groot en meer dan voldoende grip. Draait lekker.

Het was niet het geweldige dag die het op vrijdag was geweest, maar die ik moet missen, maar ik heb echt een super leuke middag gehad. Een beetje geoefend op de loop, maar ik moet duidelijk nog een psychische drempel over. Heerlijk golfrijden en springen. Jammer dat er een beetje motregen was.


Spot: De Punt

Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Jurjen, Menno (flappie)

13:001 uurWind: W/ZW 20/25 kts
Board:Mistral Syncro 103 - Makani Ono 28cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
Eerste keer met de Ono 28cm, vin vaart voorspelbaar, geeft duidelijk meer lift dan de 26cm Kaku. Moest met mijn achterste voet soms net uit de voetband om genoeg tegen druk te geven. De 5.3 was eigenlijk te groot. Moest hem helemaal over max trimmen, dan was het zeil nog steeds stabiel.

14:003 uurWind: W/ZW 21/28 kts
Board:JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC Freewave (06) 21cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil:North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
Eerste keer met de MFC Freewave 21cm (net afgelopen ge-reboxed) Setje werkte heel goed, zeil was spot on. In het begon was het water nog redelijk chaos, maar na de vloed werd het rustiger op het water en werden de golven ook mooier. Flink aan het springen en golfrijden geweest. De 21 + 10cm combo werkt goed.