Koninklijk dagje op zee
Voor het eerst weer eens goed op zee gevaren.
In aanloop naar het weekend nam de voorspelling voor Zaterdag snel toe.
Naar de Blokkendam gegaan, hopend op eindelijk weer eens een goeie dag op zee.
Zeilen op de kant varieerde van 3.5 tot 4.7. Kijken naar de voorspelling leek me 4.2 spot on.

JP FSW 84 met Ice 4.2 en K4 Rockets 18,5/12cm
Lopend naar het water vertelde Henk dat de wind soms wat minimaal was en dat ik niet te veel trim in de 4.2 moest doen, dus even wat minder downhaul en het water op.
Op stappen en planeren. Wind was best stevig, dus paar keer zeil iets meer downhaul gegeven: leven de power XT. Water was heel ruw, niks mooie golven.
De Rockets zijn heel snel, en dat maakt het op dit soort water niet makkelijker. Op weg terug naar de kant voor andere vinnen haalt een surfer me in, eens kijken hoe snel
de Rockets echt zijn. Zeil dicht, board beetje op zn rail: gas. Wauw, wat een snelheid, en zelfs nog best wel controle ook. Was de surfer al heel snel kwijt.

JP FSW 84 met Ice 4.2 en Freewave 21cm/Makani 10cm
Duidelijk fijner met ruw onrustig water. Meer rust, board wat losser over de chop en iets minder snel dan de Rockets. De 21cm is klein, kan niet heel makkelijk hoogte lopen, maar geeft daardoor wel heel veel rust.
Fijn gevaren, soms heerlijk, soms water chaos. Beetje springen, zeker toen de wind meer west werd, kon ik terug naar binnen soms een golf rijden en ook nog springen.
Sommige gijpen strak en kort door geplaneerd. Moest duidelijk weer beetje wennen aan golfrijden, soms paar mooie golven gepakt.
Zelfs 1x gelukt om frontside een golf te pakken en terug te draaien.
Door gevaren tot ik helemaal leeg was, maar eigenlijk 1 rak te veel. Bij gijp aan de kant, met achterste voet nog in de voetbanden aan de binnenkant er in gevallen. Direct pijn, maar niet heel erg, goed moment om te stoppen.

Was heel goeie wind, best wel constant, golven waren niet altijd goed.
Vermoeiend, maar erg leuk. Hopelijk niks ernstigs met mijn voet.

Blokkendam

Aanwezig: Henk (Ouwe), Ron

12:30 0.5 uur Wind: W/ZW 26/34 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - K4 Rocket 18,5cm/K4 Rocket 2x12cm
Zeil: North Ice 4.2 - North Gold(b) 400cm - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeil aan de grote kant, maar zeker niet te groot. De Rockets zijn in vlakker water, cleanere golven snel en fijn, maar water was erg ruw en chaos, dus vandaag niet de beste optie. Een downwind run met een andere surfer gedaan, die kon echt niet bij houden.
13:15 2.75 uur Wind: W/ZW 24/35 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC Freewave (06) 21cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil: North Ice 4.2 - North Gold(b) 400cm - AL360 E3 Carbon 160-220
  De Freewave 21 met Makani 10cm werkt weer heel goed. Ook in de ruwere golven meer controle. Zeil helemaal max getrimmed, soms aan de grote kant, maar nooit te groot. In de hardere wind lastiger golfrijden. Maar met iets minder wind draait ie lekker kort. Gijpen ging soms heel goed, soms strak doorgeplaneerd.