Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

30 mei 2019

Hemelsdagje op zee
Hemelsvaartdag 2019, zon en wind.

Twijfel over de hoeveelheid wind, Jurjen was met 7.8 slalom op het water, had niet kleiner meegenomen, Menno met 7.0 slalom. Wind was meer dan voorspeld.
Voor de zekerheid begonnen met de Duke 5.9 op de FSW 102 en MFC 29cm.
In het begin wat weinig wind, beetje pompen en van de wind af om in plane te komen. Gelukkig nam de wind snel toe, meer trim in het zeil.
Mooie golven om met links voor (niet mijn beste richting) te springen. Terug naar binnen kon je golfrijden. De FSW 102 is best een groot board, dus wil niet kort door de bocht, maar vaart wel heerlijk.
Perfecte omstandigheden om de Single Thruster 99 eens goed te testen. Lastig om setje vinnen te kiezen, uiteindelijk voor de MFC 22cm met 12cm K4 Ezzy gegaan, omdat die 3 graden toe-in hebben.
Opstappen en gelijk in plane, ff wennen aan de druk op de vinnen, heel anders dan met de FSW 102, ook de lift is heel anders, board ligt veel meer in het water. Maar na een paar rakjes wende het heel snel.
Menno en Jurjen kwamen weer het water op. Menno vaarde achter mij met zijn slalom set, duidelijk niet zijn set onder controle, dus eens kijken of ik hem met een thruster waveboard voor kon blijven.
Dat lukt, niet goed, want zijn slalom setje ging niet mooi over de golven, maar stuiterde behoorlijk.
Terug naar binnen steeds meer golfrijden. De ST99 vaart fijn, stance op board is best prettig. Board met deze vinnen kan heel kort draaien. Door het volume is het board ook heel erg vergefelijk, planeerd bijna alles door.
Voetbanden van de ST99 zijn wat versleten, plastic in de voetbanden is gescheurd, volgende keer DaKines er op, dat is vast nog fijner.
Wind nam snel af, veel surfers stopte er mee, maar ik had met de 5.9 best een groot zeil. Op de kant de FSW 102 weer gepakt, minder trim in het zeil en ik kon al snel weer planeren.
Wind bleef afnemen, door gevaren tot ik nauwelijks meer kon planeren.

Top dagje, zon kwam snel door, dus heerlijk weer. Best leuke golven. Misschien was de blokkendam wel beter geweest, door de vloed was het best een stuk lopen om met je spullen het water in te kunnen, weinig strand over.
De Single Thruster 99 beviel al goed, moet nog wel meer testen, want de FSW 102 is ook echt een heel fijn board, maar alleen minder goed in golfrijden.


Spot: De Kouse

Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Jurjen, Menno (flappie)

12:000.5 uurWind: ZW
Board:JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil:North Duke 5.9 - North Platinum 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
Setje liep gelijk lekker, freewave 29cm werkte erg goed. Wind nam snel toe, dus snel meer trim in het zeil. Kon makkelijk hoogte lopen, golfrijden ging redelijk, maar board draait gewoon niet kort.

12:452.25 uurWind: ZW
Board:JP Single Thruster 99 - MFC 2K 22cm/K4 Ezzy Asymmetric 2x12cm
Zeil:North Duke 5.9 - North Platinum 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
Eerste keer met goeie wind met de JP Single Thruster 99. Board draait duidelijk beter dan de FreestyleWave 102. Golfrijden is een stuk makkelijker, al is het natuurlijk nog best een groot board. Als ik mijn best deed was het board nog best snel ook. Liep heel goed hoogte, misschien zelfs iets te makkelijk, volgende keer wat minder vin oppervlakte er onder proberen. Controle goed, springen wel minder makkelijk dan de FreestyleWave. Alleen voetbanden, de orginele die beetje te plat zijn geworden, zijn niet echt fijn, volgende keer setje DaKine Core Contour er op zetten.

15:151.25 uurWind: ZW
Board:JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil:North Duke 5.9 - North Platinum 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
Beetje minder trim en setje vaarde nog heerlijk. Snelheid goed, beetje springen. Door gevaren tot wind te ver af nam om nog heel makkelijk te planeren.