Zonnige winterdag op zee
20 tot 40 knopen wind voorspeld. In de ochtend was duidelijk dat na een flinke bui rond 11:00 de wind stabieler zou worden en regen voorbij.
Bij aankomst was de regen net weg en ging de zon schijnen. Wind was net flink afgenomen, dus de surfers die er al waren stonden op de kant.

Voor de zekerheid met grote board begonnen:
JP SingleThruster 99 met Ice 4.7 en Select 21cm/K4 12cm vinnen
Zoals bijna altijd: aan de kant minder wind, maar eenmaal stukje op het water kon ik planeren. Klein golfje: sprongtje: BAM! Dikke katpult in de lucht. Oke, niet beste begin van de dag, gelukkig alle spullen wel heel.
Meer downhaul en outhaul en setje stond lekker. Hier en daar waren leuke golven te vinden om mee te spelen, maar niet echt veel. Na een pauze om hapje te eten was de wind duielijk minder. Met uiteindelijk minder dan minimum trim kon ik bijna altijd planeren. Echter vaak wel minimaal en was hoogte lopen lastiger. Wel nog steeds soms een golfje kunnen pakken.

Eerste echt winter sessie van het seizoen. Met een strak blauwe hemel was het niet koud, wind was niet heel vlagerig. Lekker paar uurtjes gevaren.

Blokkendam

12:00 2 uur Wind: W/ZW 21/30 kts
Board: JP Single Thruster 99 Pro - Select X1 21cm/K4 Ezzy Asymmetric 2x12cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Platinum 400cm - AL360 E3 Carbon 160-220
  In het begin soms wat groot, maar wind nam af en laatste uur was echt minimaal. Zeil onder minimum trim. Maar eenmaal in plane kon ik wel lang door planeren. Met de minimale wind waren de vinnen te klein, moest steeds hoogte lopen.