Windsurf Wave Board JP Single Thruster 99 Pro uit 2011
Wave Board
Jaar 2011
Volume 99 L
Bereik 4,7 - 6,5
Breedte 62 cm
Lengte 234 cm
Gewicht 6,6 kg
Vinbox US-Box / Mini Tuttle
Materiaal Carbon Kevlar Sandwich
Herkomst
In Juni 2019 2dehands gekocht via internet. Had al een keer goed gevaren met de gewone JP Single Thruster 99 uit 2012, die eerste keer beviel goed, maar vond board wat zwaar voelen. Ben van JP eigenlijk altijd de Pro versies gewend. Kon deze Pro kopen, dus dat gedaan, de gewone verkopen.
Door een vorige eigenaar is er een golf op het board ingekleurd en een haai op de neus getekend, vind het wel mooi!

Controle en planeren
Tot nu toe 1x gevaren met de JP Single Thurster 99 Pro. Met een 5.3 vaak max-powered. Board heeft veel controle, voelde zeker niet te groot, maar zeker net zo behendig als de FSW 84 in deze omstandigheden. Met golfrijden is er meer effort nodig om board echt kort te laten draaien. Maar als je meer ruimte neemt vaar ie lekker. Zelfs eerste keer echt front-side golfrijden gelukt. Het grotere volume maakt het een stuk makkelijker.

Verkocht
Ik kon een JP Ultimate Wave 94 kopen. Net wat kleiner, smallere tail. Dus hopelijk makkelijker door de bocht te krijgen. Daarnaast heeft de Ultimate Wave ook de optie om als quad te varen, meer toekomst voorbereid mocht ik dat leuk gaan vinden.Zeilen
Ideale zeil maat volgens JP: 5,0 - 6,2, dus logisch is 5.3 en 5.9. 4.7 zou soms misschien ook kunnen.
Vinnen
Zat de orginele 23cm JP bij, heb de 20cm JP van de Single Thruster 75 en nog paar vinnen daar tussen, die zal ik gaan proberen in combinatie met de thruster vinnen die ik al heb. Daarnaast zat er bij het board ook een Select X1 25cm, die lijkt me goed als single vin met een 5.3, zonder de thrusters.

Loading fin list...