Lekker middagje Kabbelaarsbank
Dit weekend weer een storm: Dennis, hoogte punt op Zondag. Maar Zaterdag ook al een mooie voorspelling, 20-25 knopen, wel weer zuid.
Jurjen was al op het water, 6.7 was te groot geworden en ging 5.7 optuigen, dus ik heb maatje kleiner genomen:

Freewave 102 met Ice 5.3 en MFC OnShore 24cm
Wind was wat vlagerig, soms net te weinig om te planeren, soms full power, maar meestal goed. Water was heel vlak, zelfs voor Kabbelaarsbank was het vlak, was echt zoeken naar een golfje om te springen. Met Zuid kun je lange rakken maken langs Kabbelaarsbank helemaal naar achteren naar het open water. Zeker achter de mosselbank en het eiland was het helemaal vlak. De MFC OnShore is niet duidelijk niet gemaakt voor snelheid. Als het board versnelde en ik wilde hoogte lopen werkte het eigenlijk niet. Was soms echt moeilijk om hoogte te lopen op snelheid, terwijl het langzamer wel beter ging. Tijd om setje aan te passen.

Quatro Super Mini 103 met Ice 5.3 en MUF 20/14.5cm
Ik mocht de nieuwe Super Mini 103 van Jurjen lenen. Zeer compact waveboard, kort en dik, vooral achterin. Stond niet lekker op het board, voetbanden voor mij te ver uit elkaar, en ook nog eens net te groot. Door de korte vinnen is het net een skateboard, leuk in de golven, maar die waren er nauwelijks. Door de korte vinnen kun je geen druk op de achterste voet zetten en moet alles over de voorste voet en op vlak water stond ik vooral niet relaxed. In de hardere vlagen was het beter. Kon ik een golfje vinden merk je gelijk dat het wel een leuk board kan zijn. Maar werd vooral snel moe door de niet fijne stance op het board. Nog eens proberen als het waait op zee.

Freewave 102 met Ice 5.3 en Makani 26cm
Een iets rechtere en dunnere vin gepakt: Makani 26cm. Dit werkte super. Wind nam toe, trim moest over max. Setje werkte nu echt heerlijk. De Makani werkt een heel stuk beter als freeride vin op het vlakkere water, loopt losser, beter hoogte en sneller. Wind leek constanter, had misschien ook wel de 84 kunnen pakken. Lekker genieten. Gevaren tot ik echt ver leeg was.

Wind was niet super, temperatuur was niet koud, maar zeker laatste uur heerlijk gevaren.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jurjen

12:30 0.75 uur Wind: Z
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC On-Shore 24cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeil trim stond niet lekker, zeil was niet stabiel, zeil was minimaal getrimd om door de windgaten te kunnen planeren. Vin werkte niet lekker op het vlakkere water, liep niet lekker hoogte op snelheid. Is duidelijk beter bij lagere snelheid en in golven.
13:15 0.5 uur Wind: Z
Board: Quatro Super Mini 103/MUFins X-Tri 2x14,5cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Even de nieuwe Super Mini Thruster van Jurjen getest. MUF 20cm/14,5cm vinnen er onder. Jurjen heeft zijn voetbanden een stuk verder uit elkaar staan dan ik fijn vind. Ook vaart jurjen graag kleine center vinnen, leuk in de golven, maar dit is Kabelaarsbank, en zelfs voor Kabbelaarsbank was het vlak. Niet echt soort setup die ik zelf op Kabberlaarsbank zou gebruiken. Maar op de enkele lage golven die ik kon vinden voel je wel snel de potentie van het board, draait kort, kun je heerlijk laten sliden. Al het volume zit onder je voeten.
14:00 1.25 uur Wind: Z
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - Makani Kaku 26cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Wind was toegenomen, daardoor kon ik het zeil iets meer trimmen, dat was duidelijk beter. Ook de Makani werkt beter op vlakker water. Vin is dunner en rechter, dus werkt beter op hogere snelheid dan de OnShore 24cm.