Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

23 augustus 2020

Nog paar uurtjes om het af te leren
Na 2 top dagen zou de wind vandaag afnemen. Aangezien we in Zeeland verbleven nog even paar uurtjes van de beste wind mee gepakt. Net na de buien voor de wind echt zou afnemen.
Het was heel rustig bij de blokkendam, denk dat iedereen op zaterdag al genoeg wind had gehad, persoonlijk was ik met deze voorspelling ook niet naar Zeeland gereden.

JP FSW 102 met Goya Banzai 5.3 en Makani 26cm
Achteraf had ik beter de 5.9 kunnen pakken. Maar de 5.3 met minimum trim (bovenste outhaul oog) werkte best goed. Kon vaak planeren. Soms zelf netjes gepowered. Het was laag water, geen hoge golven, maar hier en daar waren best leuke kleine golfjes. Dus soms viel er lekker te springen. Paar pogingen voor een begin van een tabletop. Vlak water, dus heerlijk gijpen. Niet veel om te golfrijden, daarvoor waren de golven niet te vinden.
Wind was te west voor het mooie, altijd lastiger wegkomen uit de hoek bij de dam.
Wind nam langzaam af, alleen nog in de vlagen planeren. Lichaam moe van al 2 lange dagen surfen, dus tijd om te stoppen. Geen zin om om te tuigen naar de 6.6.

Lekker einde van een heerlijk weekend. Wind was niet top, maar met de 5.3 en FSW 102 heel erg genoten.
Was duidelijk wel kouder dan dagen er voor.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

11:002.25 uurWind: W 18/24 kts
Board:JP Freestyle Wave 102 Pro - Makani Kaku 26cm
Zeil:Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
Setje werkte erg goed. Wind soms minimaal. Maar met outhaul op bovenste oog en outhaul minimaal kon ik vroeg planeren, dat in combinatie met de FSW 102 werkte erg goed. Planeerde meer dan alle andere. Kon als enige beetje springen. De FSW102 loopt zo lekker los over het water, heerlijk.