Top dagje Brouwersdam zuid
Heel de dag stevige Noorden wind voorspeld, goeie richting voor Brouwersdam Zuid.
Het was druk aan de zuidkant, alle bekende gezichten waren er.
Iedereen op 3.7 a 4.5. Dus de 4.2 gepakt, begint gewoonte te worden.

JP FSW 84 met Banzai 4.2 en Select 21cm/Makani 8cm
Het was bijna vloed, dus pittige shore-break, beetje downwind gestart, even timen en snel opstappen, lukte zonder vallen om door de shore-break te komen. Wel een reden om niet vaak terug naar het strand te gaan. Dus bijna 1.5 uur gevaren voor ik wat ben gaan drinken. Met afnemende tij werd de shore-break ook minder heftig, maar hij bleef wel.
Op het water was het zoals meestal met noorden wind op Brouwersdam zuid: veel verplaatsend water, flinke deining, maar weinig steile golven, en zeker geen lange lijnen.
Zeker eerste 2 uur waren de golven lastig. Je kon nergens op richten, zag je een steile golf stukje verder weg, dan was die verdwenen voor je er was. En ze ontstonden ook recht voor je, stond je er klaar voor kon je springen of golfrijden. Rechts voor is mijn richting, dus veel mooie hoge springen gemaakt. Maar ook de andere kant in kon er worden gesprongen. Met afnemend tij werden de golven beter en viel er ook iets meer te golfrijden. Zeker voor het strand van Renesse hier een daar iets langere golven en viel er iets beter back-side te golfrijden. Door gevaren tot ik echt helemaal leeg was.

Het was echt een top dagje, wind was relatief stabiel. nooit te hard, nooit lang stil gestaan. Veel kunnen springen
Geen zonnetje, maar ook geen regen.
Niveau verschil vandaag was groot op het water, mensen die voor 2de keer op zee waren, maar ook jongens die forwards aan het doen waren.

Brouwersdam Zuid

Aanwezig: Menno (flappie)

13:00 3.25 uur Wind: N 25/35 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC Freewave (06) 21cm/Makani Walu 2x8cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Setje werkte erg goed. Waren meestal weinig golven om echt te golfrijden. Was heel erg bump-n-jump. De Banzai 4.2 was de perfecte maat vandaag. Trim na 1 rakje aangepast, en verder niet meer hoeven veranderen. Met de Makani 8cm ipv de 10cm loopt het board iets minder hoogte, maar nog steeds veel hoogte. Moest af en toe echt bewust ruim downwind varen. Springen ging vaak geweldig, golfrijden, alleen back-side ging some leuk, maar door de korte lijnen alleen een enkele hit.