Vlagerig middagje Kabbelaarsbank
Heel het weekend wind, heel het weekend Z tot zelfs ZZO. Niet de beste richting, zaterdag 15 tot 20 knopen, zondag 25 tot 40 knopen. Zaterdag droog en kans op zon, Zondag kans op veel regen. Ook al zou het minder waaien is droog toch ook wel fijner.

iSonic 117 met S-Type SL 7.3 en SL-X 41cm
Dobberen en planeren, wind best vlagerig, misschien de 7.3 te klein. Eenmaal een vlaag, paar keer pompen en planeren. Setje liep dan wel hoogte en los, dus vin was niet te klein. Maar wel veel dobberen.
Niet op een handige plek geparkeerd, in de buurt van de windvaan, in de grote baai was de wind vlagerig en viel veel weg, verder op open water leek iedereen wel heel de tijd te planeren. Dus hoogte lopen om op open water te komen. Heel erg veel geoefend om overstag gaan. Ging echt heel goed, echt 9 van de 10 pogingen gingen goed. Scheelt veel hoogte lopen als je overstag gaat i.p.v. gijpen. Eenmaal op het open water was het echt een heel stuk beter. Alleen achterop, achter het eilandje was het duidelijk minder. Veel lange rakken gevaren. Water was in het diepe heel ruw, achter de mosselbank duidelijk vlakker. Setje liep echt heel goed, ook of de lastigere chop.

Wind was ZZO, dus ja, vlagerig, maar het was niet koud, droog en vaak wat zon. Heerlijk gevaren. Onder de indruk van de SL-X 41cm.

Kabbelaarsbank

13:00 2.75 uur Wind: Z
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 41cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Eerst keer met de SL-X 41cm, normaal pak ik de 43cm die ik meestal pak, maar de 43 was weg voor reparatie. Setje werkte echt heel erg goed. Zeil redelijk minimaal getrimd. Met de 41cm kon ik toch nog hoogte lopen en setje liep ook lekker los, zelfs in minder harde wind. Snelheid en controle best goed, maar niet veel tegen echte slalom setje gevaren. Door geplaneerd gijpen ging vaak goed. Heel veel overstag getraind, ging bijna altijd goed. Erg on de indruk van de SL-X41 cm, werkte echt heel erg goed.