Heerlijke avond sessie
Begin van een week vakantie, gelijk 2 dagen met laat in de middag, begin van de avond wind.
Bij aankomst was het druk met dagjes mensen: niet surfers op de dam. Eerste surfer ging net met 5.3 water op. Duidelijk lichter, duidelijk nog niet veel druk.
Getwijfeld tussen 6.6 en 6.0. Maar volgens de voorspelling zou 6.0 toch zeker moet kunnen als de wind nog wat meer toe neemt.

JP FSW 102 met Goya Banzai 6.0 en MFC 29cm
Aan de kant in het begin nog weinig wind, maar eenmaal achter de dam vandaan genoeg wind om te planeren. Enkele lage golfjes op te springen, maar redelijk vlak water. Voorbij de meetpaal werd het water wel iets onrustiger, maar niet zo erg als vorige week. Hier waren soms net leuke stijle golven te vinden voor wat golfrijden. Moest wel veel hoogte lopen, setje stond net niet lekker, zeker als de wind minder hard was liep het setje niet goed hoogte. Toen de wind harder was was dat geen probleem meer. Wind nam langzaam toe waardoor de 6.0 groot werd en ik ging twijfelen om de 5.3 te gaan pakken, echter zou het maar kort hard waaien. Zeil flink strakker, over max en dat ging nog net. Daarna nam de wind snel af en geëindigd met zeil op minimum trim.

Het was droog, soms beetje zon, koud, maar geen handschoenen nodig gehad, zelfs nog even zonder cap gevaren. Later met de zakkende zon werd het wel wat kouder.

Brouwersdam Zuid

16:00 2.5 uur Wind: N
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte meeste goed, loop lekker los, best snel.
Als je een stijle golf kunt vinden springt het setje lekker.
Wel soms moeite met hoogte lopen, mast voet iets naar voren en giek beetje omlaag hielp iets. Maar had het idee dat ik heel de tijd hoogte aan het lopen was.
Weinig golven om de rijden, af en toe een enkele back-side hit.