Middagje regen
Zuiden wind voorspeld, maar wel koud en kans op regen. Dat werd zuid-oosten wind en heel de dag regen.

Begonnen met iSonic 117 en S-Type 7.3 en SLX 43cm
Wind was duidelijk harder dan ik had verwacht, had gedacht dat 7.3 minimaal zou zijn, maar de 7.3 was groot. Wind was wel wat vlagerig, maar zeker gezien de richting juist erg stabiel, je zou slechter verwachten. Bij het surfcentrum in het ondiepe heel vlak water, super leuk gijpen. Voor de haven steile chop, lastig gijpen. Iedereen was in het smalle stukje aan het varen, dus best druk en goed opletten. De wind nam snel toe, dus al snel meer trim in het zeil, dat hielp iets, maar vooral richting het surfcentrum, net na het gijpen voor de haven was het lastig, erg lastig. De 43cm had ik gekozen vanwege de verwachting van minimale wind. Dus die maar eens wisselen.

iSonic 117 en S-Type 7.3 en SLX 41cm
De 41cm hielp, duidelijk iets meer keuze, maar de 7.3 was in de hardere vlagen groot of te groot. In het vlakkere water helemaal geen probleem. Maar in de chop was het lastig en zwaar varen. Wind was zo hard dat een kleiner setje toch wel moest kunnen.

FSW 102 met Banzai 6.0 en MFC 29cm
Goeie keus, licht setje, stuk makkelijker in de chop. Kon altijd wel planeren. Vooral op de rand van het ondiepe voor de haven stond mooie steile chop voor springen. Richting surf centrum werd het water steeds vlakker. Daar wat geoefend op short-board tack: paar keer gelukt. Voor de haven bleef gijpen lastig, niet dat ik ben gevallen, maar doorgeplaneerd gijpen wilde niet lukken. Paar echt mooie hoge sprongen kunnen maken.

Bij het afdoen van mijn trapeze zag ik dat de band aan een kant bijna door was, echt nog maar 1/5de van de band was over. Ook de andere kant was al ver door. Veel geluk gehad.

Ondanks de regen, ondanks de zuid oosten wind, toch een heel leuke middag. Veel bekende: gezellig. Fris, maar niet echt koud, net geen cap of wanten nodig.

Kabbelaarsbank

11:30 0.75 uur Wind: ZO
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 43cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Setje werkte goed. Kon makkelijk planeren, setje had in het begin veel controle. Wind nam toe, meer down en outhaul. In het vlakkere water heel goed te doen. Maar door de ZO wind voor de haven heel lastige chop, daar was het bijna niet te doen. Dus een kleinere vin proberen.
12:15 0.5 uur Wind: ZO
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 41cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Controle niet altijd super. Met de 41cm meer controle dan met de 43cm. In de hardere vlagen was zelfs de 41 groot en was het lastig in de lastige chop voor de haven. In het vlakke water was het heerlijk gijpen.
13:30 2 uur Wind: ZO
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Controle, springen, fun. Zeker op de rand van het ondiepe voor de haven stond mooie steile chop om lekker te springen: paar pogingen tot table top. Voor het surfcentrum super easy gijpen. Voor de haven bijna onmogelijk om goed te gijpen: hoge steile chaos chop, maar dat lag niet aan het setje.