Weer een fijne dinsdagavond sessie
Bijna een herhaling van vorige week, alleen net wat minder wind.
Wind leek wat minimaal voor 6.0, maar als de wind nog iets zou toenemen zou het moeten kunnen, dus toch maar geprobeerd.

JP FSW 102 met Banzai 6.0 en MFC 29cm
Bij het strand zoals te verwachten: dobberen, maar ik was sneller in plane dan ik had verwacht. Water was niet vlak, beetje lage, maar lastige chop, voor de meetpaal bijna haaks op de vaarrichting, daarna was het vooral deining, haaks op de vaarrichting. Na het gijpen was het even wachten op een vlaag om in plane te komen.
Eenmaal in plane kon ik bijna altijd hele rak planeren. Alleen soms hoogte lopen door de lastigste chop vertraagde te veel waardoor ik stil viel.
Heel af en toe was er een steile golf te vinden en kon ik beetje springen, maar dat was echt goed zoeken. Ook voor golfrijden was er eigenlijk niks te vinden, echt een enkele back-side hit. Als de wind net iets harder was kon ik vaak wel doorgeplaneerd gijpen. Samen met Ron en Stefan nog wat duck-gijpen geoefend bij de kant, sommige lukte zelfs planerend, maar 1 of 2 keer gevallen.

Set was vaak aan de kleine kant, zelfs met minimale trim. Maar heel weinig gedobberd.
Lekker gevaren, helaas weinig leuke golven om mee te spelen. Helaas geen zon.

Brouwersdam Zuid

17:30 2.75 uur Wind: N
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte goed. Wind leek minimaal, dus outhaul in bovenste oog, en los en tikje minder downhaul. Na het gijpen vaak wachten op een vlaag en dan kon ik hele rak planeren. Setje planeerd heel makkelijk, zeker als ik stukje vlakker water kon vinden of een golf kon gebruiken om in plane te komen. Met minimale wind kon ik nog hoogte lopen. Als ik een steile golf kon vinden, springt het board lekker. Niet echt kunnen golfrijden.