Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

04 januari 2023

Geweldige start van het jaar
Jaar begon goed, eerste dagen al wind, veel zuid en ook veel regen. Vandaag eindelijk droog en ook nog eens ZW.
Voorspelling was 35 tot 48 knopen, goeie dag om de Goya Thurster 81 eens te proberen. Bij aankomst viel me op dat er geen witte waas boven het water hing. Dus niet echt extreme wind, dus misschien niet eens de 3.7 nodig.
Meeste surfers waren met 3.2 a 3.5 aan het varen. Henk ging met 4.5 het water op en leek niet overpowered.

Banzai 4.2 met Goya Thurster 81 en 18/12cm MFC vinnen
Opstappen en planeren. Duidelijk genoeg wind. Verderop was de wind best hard, dus zeil naar max trim.
Er waren mooie golven, soms zelfs langere lijnen, soms zelfs 3 a 4 backside hits mogelijk. Er waren af en toe golven om te springen, maar er zijn wel dagen met beter spring golven.
Later namen de golven wat af.
Dit was de eerste keer met de Thruster 81. Board vaart makkelijk, zeker met minder wind makkelijker dan de AHD. Wind was niet extreme genoeg om te weten of het board beter is in extreme wind dan de AHD. Controle lijkt goed genoeg.
Wind nam later wat toe en zeil moest over max trim. Gelukkig was dat kort, dus iets minder trim in het zeil. Heel blij met het trim bereik van de Banzai.
Doorgevaren tot ik helemaal leeg was.

Het was geweldig: helemaal niet koud, af en toe zon. Wind was redelijk stabiel, heel de tijd met de 4.2 gevaren. Helaas waren de golven later minder goed, maar dat mag de pret niet drukken. Top dag.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Ron Jacobs, Henk Slaa, Ronny Van Der Ougstraete

13:002.25 uurWind: ZW
Board:Goya Custom Thruster 81 - MFC RTM 18cm/MFC TF 2x12cm
Zeil:Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
Eerste keer met de Custom Thruster 81, beviel erg goed. Zeil op max trim. In de hardste wind liepen de vin goed hoogte, maar als de wind even iets minder was moest ik iets meer moeite doen om hoogte te lopen, ging zeker nog wel, maar moest wel iets voorzichtiger. Ik had de center vin redelijk in het midden gezet, misschien net er achter. Golfrijden was goed, board lijkt niet super kort te draaien, maar dat is met zoveel wind ook weer niet heel erg. Door de bredere tail en meer volume stuk makkelijker dan de AHD. Enkele keren front site geprobeerd. Dat lukte soms ook. Zeil juiste maat, nooit echt te groot, stond ook bijna nooit stil.