Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos  Movies 

15 april 2023

Heerlijke avondsessie op zee
Voorspelling: noord en toenemend eind van de middag, normaal typisch zomer weer, maar nu met maar 12 graden.
Wind zou tussen 16:00 en 20:00 het beste zijn, dus niet vroeg naar Zeeland.
Er werd met 5.0 a 6.0 gevaren. Henk Slaa met 6.0, dus dan is voor mij altijd 5.3 de juiste maat.
Wind leek nog wel wat tegen te vallen, dus voor de zekerheid de F-Cross 113 gepakt.

Banzai 5.3 met F-Cross 113 en Patrik 32cm
Aan de kant zoals altijd net geen wind door de dam zelf. Daarna gelijk genoeg om te planeren. Voorbij de meetpaal minder wind en op mijn tenen planeren tot de mosselnetten. Na de gijp even nodig om in plane te komen. Wind duidelijk minder dan ik had verwacht. Aan de kant zeil op minimum trim: dat hielp. Hoogte lopen was soms wel lastig, de 32cm is aan de kleine kant voor 5.3 met minimum wind. Het was gezellig op het water, veel bekenden om samen mee te varen.
Later nam de wind nog iets af, zeil zelfs onder normale minimum trim, heel diep profiel en weinig loose leach. Daarmee kon ik altijd wel planeren, soms een golfje nodig om te helpen. Alleen hoogte lopen was lastig. Tijd voor een grote vin.

Banzai 5.3 met F-Cross 113 en MFC 34cm
De MFC Freeride 34cm is een oudere vin, iets dikker profiel en erg stijf. Maar met de minimale wind werkt de vin goed, geen spinouts. Hoogte lopen duidelijk beter, kon ook makkelijker in plane komen. Wind nam gelukkig ook weer iets toe, zeil kon weer op normale minimum trim. Met meer wind, voelde de MFC 34 nog niet te groot. Wel werd het water meer choppy, en daarmee werd de stijfe vin wel iets minder, een softere vin zou meer rust geven. Niet dat ik geen controle had, maar ik weet wat een betere vin kan doen.

Door gevaren tot ik moe was, conditie nog steeds niet terug.
Het was lekker. Vlagerig zoals altijd met noord bij Brouwersdam Zuid. Ik had beter de 6.0 kunnen pakken.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Gert-Jan Boekamp, Henk (Ouwe), Henk Slaa, Jurjen, Ronny Van Der Ougstraete, Kees van der Pijl

15:451.5 uurWind: N
Board:Patrik F-Cross 113 - Patrik P-Style 32cm
Zeil:Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
Eerste keer 5.3 op de F-Cross 113. Eerste keer met de Patrik 32cm. Wind minimaal voor de 5.3, zelfs met trim onder minimum, 6.0 was beter geweest, 6.6 had ook gekunt. Kon vaak wel in plane komen. In hardere vlagen was de vin goed, kon ik hoogte lopen. Was de wind op het randje om nog net te kunnen planeren kon ik geen hoogte lopen. Water was soms lastig: vervelende chop. Board voelde niet te groot voor de 5.3.

17:151 uurWind: N
Board:Patrik F-Cross 113 - MFC Freeride 34cm
Zeil:Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
Eerste keer met de MFC Freeride 34cm vin, een oudje. Zeil op minimum trim, water soms heel lastige chop, met golven tot 1m hoog. Vin werkt best goed. Nooit een spinout, zelfs in deze chop. Vin is wel heel stijf, dempt weinig. Loopt goed hoogte. Board voelde niet te groot, ook niet in de hardere vlagen. Later zeil op medium trim en in hardere vlagen voelde board en vin nog niet te groot. Springen met de 113 begint steeds meer te wennen.