Heerlijk warm en harde wind
Voorspelling max 36 knopen ZW en pas tegen de avond regen.
Idereen was was met 3.5 a 4.2 aan het varen. Wind zal later wat afnemen, dus begonnen met de 4.2 met max trim.

Banzai 4.2 met JP Slate 96 met 15/10cm quad setup
Veel wind, dus mooi moment om de Slate weer eens als quad te testen, dit keer met mijn nieuwe MFC achter vinnen. Al achter de dam genoeg wind om te planeren, verder naar buiten soms echt hard. Met meer trim in het zeil was de wind nooit echt te hard. Ik kon redelijk veel golven vinden voor wat back-side golfrijden. Langzaam werd het vloed en werden de golven hoger, zelfs echt groot. Vooral voor het Gorsje waren mooie grote golven, sommige tot 1,5 meter hoog. Echt een flink stuk naar beneden met golfrijden. Paar pogingen gedaan voor front-side, ging langzaam iets beter, alleen niet altijd een lip te vinden. Wind werd echt hard, 4.2 over max trim. Tijd voor kleiner board.

Banzai 4.2 met Goya Custom Thruster 81 met 19/11 thruster vinnen
Verkeerde moment om de 81 liter te pakken, wind net weg, alleen op mijn tenen kon ik nog planeren. Zeil op medium trim, dat hielp iets, maar wind leek alleen maar af te nemen. De 81 voelt wel een stuk levendiger en wendbaarder.

Banzai 4.2 met JP Slate 96 met 15/10cm quad setup
Terug op de Slate, kwam de wind ook langzaam terug. Wind werd net niet zo hard als eerder, maar zeil moest echt weer op max trim. Vloed voorbij: golven werden beter: meerdere back-side hits mogelijk. Ook front-side werd makkelijk. Soms echt mooi stijle golf. Alleen met back-side hits nog niet helemaal overtuigd van de Wave Slate, door de breedte van de tail moet je echt flink je best doen om het board weer terug op de andere rails te krijgen om goed de golf af te gaan. Niet dat ik dan val, maar ik weet dat het met een ander board beter/makkelijk kan. Aan het einde, bij de dam zelf zelfs een keer een dubbele front side hit kunnen doen. Eerste keer ooit: Nice!

Top dag, heerlijk gevaren met de Wave Slate. Onder de indruk van de controle. Helaas verkeerde moment de Goya 81 gepakt. Dat had ik eerder moeten doen.
Vooral in het begin was het echt heerlijk, strak blauwe hemel.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Paul, Ron, Ronny

13:15 1 uur Wind: ZW
Board: JP Wave Slate 96 Pro - MFC QS 300/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Quad setup. Eerste keer met de MFC QS 300 achter vinnen: iets kleiner dan de orginele JP vinnen. Setje werkte heel goed. Vinnen voelde niet te groot, ook niet in de hardste vlagen. Wind was vlagerig, maar de range van de Banzai was goed, nooit echt overpowered, nauwelijks stil gestaan. Golfrijden goed. Niet echt geprobeerd te springen. Controle heel goed.
14:30 0.5 uur Wind: ZW
Board: Goya Custom Thruster 81 - MFC TF RTM 19cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Helaas nam de wind net af toen ik met de 81 het water op ging. Minder trim in het zeil en ik kon vaak nog wel net planeren. Kon wel genoeg hoogte lopen. Board voelt wel heel stuk wendbaarder dan de Slate 96.
15:00 2 uur Wind: ZW
Board: JP Wave Slate 96 Pro - MFC QS 300/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Quad setup. Wind weer terug, maar wel klein beetje afgenomen, iets minder trim in het zeil. Iets makkelijker varen. Meer golfrijden, vooral wat pogingen front side gedaan. Lukte steeds beter, paar keer echt goed een stijl stuk kunnen raken. Een keer, langs de blokkendam zelfs 2x een front side hits.