Windsurf Wave Board JP Wave Slate 96 Pro uit 2020
Wave Board
Jaar 2020
Volume 96 L
Bereik 4,4 - 6,4
Breedte 59 cm
Lengte 219 cm
Gewicht 6,5 kg
Vinbox Slotbox / Mini Tuttle
Materiaal S-Glass
Herkomst
In Augustus 2022 2dehands gekocht via internet. Ik was op zoek naar een stubby achtig waveboard om te proberen of die beter bij mij past. De Wave Slate heeft Mini-Tuttle, wel zo prettig, en 5 boxen en kan dus zowel als quad als als thruster worden gevaren.

Mat zwart
Wie heeft bedacht dat een mat zwart dek een goed idee is voor een windsurf plank. Dat gaat warm worden.

Dubbele voetband schroeven
Het board heeft dubbele voetbandschroeven. Heel fijn, minder kracht nodig om voetbanden goed vast te zetten, draaien nooit. Sterker! Maar helaas is de afstand iets groter dan eerder standaard was, daardoor passen er helaas geen DaKine Core Contour voetbanden op. Misschien ga ik het nog wel een keer proberen met de voorste voetbanden, maar dan maar met 1 schroef. Achter is dat niet echt een optie. Dan staat de voetband niet in het midden.

Golfrijden
De Wave Slate is heel goed in Nederlandse omstandigheden zoals op de Brouwerdam. Veel controle en genoeg volume om door alles heen te planeren. Doe je iets niet helemaal perfect geeft de Slate het support om je te redden. Gijpen en golfrijden gaan heel makkelijk. Zeker front-side golfrijden is echt heerlijk. Mijn techniek is zeker niet perfect, maar met de Wave Slate lukt het heel vaak wel. Enige punt waar ik board niet geweldig vind: tijdens back-side golfrijden: de top-turn. Ik krijg het board gewoon niet kort terug naar beneden gedraaid. Tail is ook erg breed, dus dat maakt het zeker niet makkelijker.

Zeilen
Ideale zeilmaten: 5,0 - 6,0. Ik ga er denk ik vooral de 5.3 en 4.7 op varen. 6.0 lijkt me wat groot, maar ga ik wel een keer proberen.
Loading sail list...


Vinnen
3x Slotbox achter, de thrusters zijn Mini-tuttle. Sloxbox als center vin is vooral lastiger bij de wat langere: +21cm center vinnen, dan vind ik US-box toch betrouwbaarder.
Net als mijn andere boards met slotbox heb ik ook bij deze de bouten vervangen door inbus, te verstellen met een latten sleutel. 
Ik vaar het board zowel als thruster als als quad. Als thruster vaart het board wat losser, zeker als de center vin wat langer is en de thursters wat kleiner. Plank loopt makkelijker hoogte. Als quad ligt het board dieper, maar is dan weer net iets fijner om te golfrijden.

Loading fin list...