Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
  Movies 

18 september 2023

Vlagerig dagje
Eindelijk weer wind. Helaas was de voorspelling op de dag zelf minder dan gehoopt, maar genoeg om lekker te varen.
Weinig regen voorspelt. Meeste surfers waren met 5.0 en 5.3 aan het varen, maar mijn gevoel zei: 6.0. Hint: luister naar je eigen gevoel.

Banzai 5.3 op de Patrick 115 met Select Supercross 34cm
In het begin viel de wind echt tegen. Heel veel dobberen en af en toe planeren. Gelukkig nam de wind langzaam toe. Kon langzaam aan steeds meer en makkelijk planeren. Ik was niet de enige veel surfers stonden heel veel stil. Later kon ik heerlijk lange rakken maken. F-Cross loopt heerlijk los, de Supercross 34cm doet het goed met de 5.3 met minimale wind. Toen de eerste buien kwamen nam de wind soms flink toe. Dan was de 34cm aan de grote kant, maar was het zeil eigenlijk ook te groot.

Banzai 5.3 op de Goya One 95 met MFC 21/11cm
In het begin wennen, na de F-Cross 115. Board leek alleen maar te plakken. Door de windrichting die bijna side-shore was kon je bijna down-the-line waveriden, als je tenminste een goeie golf kon vinden. Veel pogingen om front-side te golfrijden. Vaak helemaal geen echte golf te vinden. Paar keer wel echt goed gelukt: heel leuk. Dubbele hits waren zeker niet mogelijk. Daarvoor waren de golven niet goed genoeg. Later kwam er een zware bui, even veel meer wind, maar was ook niet veel zicht meer. Wind zakte daarna niet heel veel meer. 5.3 werd echt te groot. Nog een bui op komst. Tijd om te stoppen.

TODO

Het was erg vlagerig
TODOSurfers aanwezig: Robert de Leeuw, Gert-Jan Boekamp, Henk (Ouwe), Henk Slaa, Ron Jacobs, Ronny Van Der Ougstraete

12:302.5 uurWind: Z
Board:Patrik F-Cross 113 - Select Supercross 34cm
Zeil:Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
In het begin wind echt te minimaal. Zeil op minimum trim en dan nog een vlaag en pompen nodig om in plane te komen.
Af en toe nam de wind toe, dan was het makkelijker planeren, maar het bleef aan en uit. Was de wind er, dan vaart het setje heerlijk.
Eerste keer met de Supercross 34cm, die voelde niet eens te groot voor de 5.3. Laat setje lekker snel en los lopen.
Wind vaak de zacht om doorgeplaneert te gijpen.

15:151.75 uurWind: Z
Board:Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (20) 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil:Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
In het begin wennen, na de F-Cross 115. Board leek alleen maar te plakken. Vooral naar buiten varend voelde niet lekker. Naar binnen duidelijk beter. Op de golven voelde het wel goed. Wind in het begin minimaal, aan het einde zeil over max getrimt. Setje leek beter, of ik was beter gewend aan het board. Misschien volgende keer iets grotere center vin en kleinere thrusters proberen bij minimale wind.