Koud maar betere wind
Voorspelling was weer wind en regen, in de ochtend leek de regen niet in Zeeland te gaan vallen. Windrichting W tot WNW, dus perfect voor de Grevelingendam.
Stuk drukker dan gisteren. Richting dit keer perfect. Ook in de baai wind.

Banzai 5,3 op de One 95 met 25/8 thrusters
Direct planeren, baai uit en direct een chop hop, stukje verder goeie sprong, daarna dubbele back-side hit: top omstandigheden. Wind was harder dan gisteren. 5.3 al snel over max trim, maar daarna was het goed varen. Veel chop hoppen en springen, over beide kanten. Af en toe leuke golven te vinden voor een paar back-side hits, soms kon ik meerdere golven aan elkaar rijgen: heerlijk. Gijpen vaak doorgeplaneerd. Wind was met vlagen wel erg hard. Soms zelf overpowered, tijd voor een kleiner zeil: 4.7. Getwijfeld om de One 95 te pakken, maar ook goeie kans om de Grip nog eens te testen.

Banzai 4.7 op de Grip 93 met 20/10 thrusters
Bij optuigen dacht ik setje MFC 20/10cm thrusters te pakken. Nadat ik de 10cm thrusters vast had zitten en de hoesjes er af haalde zag ik dat het de Fanatics waren. Die zijn wel softer, maar wel goed om eens te testen.
Was even kort wennen, board vaart zo anders, draait anders, korter, maar wel met controle. Wel meer over voorste voet varen, maar ook niet extreem.
Springen gaat ook net anders, golfrijden is best leuk, maar weet niet of de Grip op binnen water beter is dan de One, Vinnen lijken ook wat te zoeken op het water, soms even iets zijwaarts om te stappen en dan weer grip te krijgen. Dat zou kunnen komen door de softere thrusters. Nooit spinouts. Maar wel even wennen aan dat gevoel.
Ik denk wel dat ik iets aan de voetbanden moet doen, de voorste lijkt toch wel stapje naar voren te moeten. Ik vind de voetbanden met mijn winterschoenen aan ook te soft. Misschien toch maar Dakine Core Contours er op proberen te zetten. Tijdens een drink pauze even op mn telefoon gekeken. Er kwam regen aan, komende 1,5 uur regen. Was al koud genoeg. Tijd om te stoppen.

Het was koud, echt koud. In het begin zelfs met wanten aan koude vingers. De wind was wel een stuk beter dan gisteren en het was een heel stuk drukker op het water.

Grevelingendam

Aanwezig: Jeroen, Ron (SoulDragon)

12:00 1.25 uur Wind: W/NW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave 22,5cm/Makani Walu 2x8cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zelfde set als gisteren. Iets betere golven. Vinnen nog steeds goed. Zeil met max trim in het begin goed, maar later nam de wind toe en was hij toch echt te groot. Veel springen: over beide kanten, ging vaak heel lekker, beetje zweven. Soms lekker back-side golfrijden, soms zelfs meerdere hits. Andere momenten was het water meer chaos en vooral opletten.
13:30 0.75 uur Wind: W/NW
Board: Fanatic Grip TE 93 - MFC TF 21cm/Fanatic RTM Carbon 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Ik had niet gepland om te Fanatic 10cm thrusters te pakken, maar ik had ze er met de hoesjes er over al in gezet, dus dan toch maar proberen. Even wennen, board vaart zo anders dan de One 95. Even zoeken naar de juiste trim. Vinnen lijken goed, konden misschien net iets kleiner. Beetje springen en golfrijden: board draait zoveel korter, ik moest echt even wennen. Controle leek wel iets minder dan met de Goya, misschien stond de trim ook niet helemaal goed, misschien andere vinnen proberen.
Voorste voetbanden staat denk ik iets te ver naar achteren, wilde mijn voet steeds naar voren zetten: binnenkort maar eens aanpassen. Orginele voetbanden vind ik voor met schoenen te zacht, tijd voor core contours.