Windsurf Wave Board Fanatic Grip TE 93 uit 2023
Wave Board
Jaar 2023
Volume 93 L
Bereik < 6,2
Breedte 59.5 cm
Lengte 226 cm
Gewicht 6,6 kg
Vinbox Slotbox / Slotbox
Materiaal Biax Innegra Carbon
Herkomst
In oktober 2023 overgenomen van Jordy Vonk, board was maar enkele keren gebruikt.
Ik was al een tijdje op zoek naar een Grip 92/93. Ik heb een Tri-Wave 89 gehad, erg fijn board, maar deze leek net een beetje te klein en te oud. Tijdje op de JP Wave Slate gevaren. Erg fijn board, erg blij mee, maar ik vind de cut-back bij back-side waveriding niet super, ik denk dat dit komt door de brede tail, daarom wilde ik een board proberen met iets smallere tail.
Ik wilde het liefst een Ultra 92, mooiste print. Het was net bekend geworden dat de naam Fanatic ging verdwijnen, dus dit was een kans om een laatste generatie Fanatic te kopen.

Quad/Thruster
Board heeft 5 slotboxen, kan dus als thruster en als quad worden gevaren. Ik wil beide gaan proberen. Ik gok dat ik hem meer als thruster ga proberen bij minder wind en quad bij veel wind.

Board geeft veel controle. Hij kan super kort draaien, daar moest ik echt wel aan wennen, ook met gijpen wordt je nog wel eens verrast. Door het hogere volume kun je bij golfrijden echt wel dingen fout doen zonder direct afgestraft te worden.
TODO

Zeilen
Volgens Fanatic zou deze met alles kleiner dan 6,2 moeten werken. Ik geloof nooit dat ik hier 6.0 op ga varen. 5.3 lijkt voor mij al aan de grote kant, dan pak ik denk ik eerdere de Goya One 95. 3.7 ga ik zeker wel proberen.
Loading sail list...


Vinnen
5x Slotbox: dus super flexible. Aleen jammer dat Slotbox niet echt sterkste zijn, bouten gaan snel dol..

Loading fin list...