Hoogste water in 31 jaar voorspeld, al 3 dagen NW wind met een storm 10 a 11 op de wadden zee voor deze dag. Op de grevelingendam begono het rustig. Er stond NW toen Levon en ik aan kwamen rond 11:15. Maar voor we uit de auto waren kwam er een bui, dikker vlagen en toen niks meer. Wind weg, gedraaid naar bijna helemaal Noord. Na nog 2 buien en geen wind daar tussen draaide de wind weer naar NW en bleef de wind beter, met in de buien zeer harde vlagen. En het was Koud, we begonnen met 8,5 graad, maar toen we stopte om 15:00 was het nog maar 6. En dat met 6 a 7 Bft is erg koud.Maar gelukkig wel veel wind dus kans om de F2 Style eens met de JP Wave te vergelijken.

Grevelingendam

Aanwezig: Levon

12:00 2 uur Wind: N/NW 12/35 kts
Board: F2 Style 245 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: North Voodoo 4.2 - North Gold(a) 400cm - North X-Composite M
  Mijn X6 was nog defect, dus maar de X-Composite met 10cm te veel lengte gebruikt. Nie ideaal, maar het werkt wel. F2 doet het goed, alleen de achterste voetband was erg slecht dus vervangen door een JP die ik nog had liggen. De F2 planeerd vroeg, en toch controle. Vraag me alleen af ok ik in hard vlagen ook langzaam kan varen zoals dat zo mooi kan met de JP Wave
14:00 1 uur Wind: NW 20/35 kts
Board: JP Wave 255 - MFC Goya Wave 21cm
Zeil: North Voodoo 4.2 - North Gold(a) 400cm - North X-Composite M
  Om de Style te vergelijken met de JP ook deze maar even gepakt. Ok nu met de X-Composite wegens defecte X6. De Jp liep goed, maar ik merk hetzelfde verschil tussen de Style en de JP Wave als tussen de Naish Hybrid en de JP FSW. De Style werkt met weinig durk in het zeil super, waar de JP Wave pas super werkt met veel drukt. Aanplaneren is met de Style veeeel beter.