Heerlijk dagje op de Punt, was er al lang niet meer geweest. Wind was er in het begin nauwlijks, maar die zou nog wel komen. Dus eerst kletsen en happie eten. Toen de regen stopte en de wind iets toenam begonnen met optuigen. De 5.9 opgetuigd, maar de wind leek wat tegen te vallen, dus ook de 6.7 maar opgetuigd. Deze op mijn S-Type gezet omdat het water toch best vlak was. In begin was de wind wat minder, zeker bij de kant, later nam de wind toe en was de 6.7 te groot, maar de S-Type liep nog rustig.
Ik bedacht me vandaag gelukkig op tijd dat ik een waterdichte camera in mijn kar had liggen. Deze maar eens meegenomen op het water. Ik heb een rolletje vol geschoten, al was het soms wel met risico voor eigen leven, omgedraaid surfen om een surfer achter je op de foto te zetten kan soms redelijke crash-jes opleveren.

Wind nam verder toe, tijd voor een kleiner zeiltje. 5.9 lag toch al klaar, dus deze direct op de S-Type gezet, even testen of die groot genoeg was en dan direct over stappen op de FreestyleWave. S-Type liep lekker, snel en controle, maar springen gaat een stuk minder.

Met de Freestylewave ging het in het begin super, lekker springen en beetje golfrijden. Na een uurtje begon de wind af te nemen en was het soms zelfs dobberen.
Wind nam steeds verder af en ik kon gelukkig laatste rakje terug planeren. Maar alle andere waren aan het dobberen. Aan de kant had ik snel gezien dat het einde dag was.

De Punt

Aanwezig: Alex, Anita, Arno (Mr. Q), Claudia, Jurjen, Marleen, Martijn (Volvosurfer), Ronald (RonVo)

13:30 2.5 uur Wind: Z/ZW
Board: Starboard S-Type 104 - MFC SL 34cm
Zeil: North Duke 6.7 - North Viper 75 460cm - North X-Composite M
  Setje liep goed, in het begin meer gewoon lekker, soms viel de wind nog een beetje weg, maar achterop was het dan wel voldoende. De SL 34cm ging erg goed samen met de 6.7. Later nam de wind toe en was het heerlijk scheuren en soms springen. Toen de vlagen te hard werden was het zeil lastig te controleren, maar de S-Type liep nog heerlijk rustig.
16:15 0.5 uur Wind: ZW
Board: Starboard S-Type 104 - MFC SL 30cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Neil Pryde X6 145-195
  Setje liep lekker, S-Type voelde niet te groot en controle was goed.
16:45 1.5 uur Wind: ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Mistral Freestyle 23cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Neil Pryde X6 145-195
  Setje liep weer goed, in het begin soms zelfs te te groot aan. Later nam de wind af en was het soms zelfs moeilijk planeren.