Geweldig dagje met oude vrienden

Onverwachts dagje surfen, heel de dag regen maar mooie wind.
Eindelijk weer eens met Frank en Dirk Jan gevaren: Was weer super!

Laat
Voorspelling was de dagen ervoor niet zo goed, storm in de nacht van zaterdag op zondag en dan vanaf 11:00 geen wind meer. Dus niet de moeite om te gaan. Ik zet geen wekker en kom om 10:00 uit bed. Rutig ontbijten, geen haast. Kom ik mijn telefoon tegen met daarop een berichtje van Frank. Er is toch geen wind? Internet aan: Windguru voorspeld wind tot 17:00. Oke, dus toch maar gaan. Inpakken en wegwezen, net voor 13:00 aan het water en om 13:15 stond ik al in het water.

Toen ik aan kwam was Erik net gestopt. Die vertelde dat iedereen zich aan het vermaken was met 4.7, geen tijd verdaan. Pak aangetrokken en Ice 4.7 met Freestylewave opgetuigd. Toen ik wilde opstappen kwamen Dirk Jan en Frank net aan de kant voor een hapje eten. Handje geven en varen, ik was veel te laat. Setje liep lekker, wind was zo zuid dat ik zelfs hoogte moest lopen om naar achteren te kunnen, naar de golven. Wind varieerde redelijk tussen genoeg om te planeren tot tegen overpowered. Frank en Dirk Jan kwam me al snel vergezellen om samen rakjes te maken. Om en om springen en golf rijden. O wat heb ik dit gemist op het water. Met Frank is het zo leuk om samen te varen. Op elkaar wachten, om en om voorop en veeel en hoog springen. Elkaar uitdagen. Ik een duckgybe, Frank volgt met een nog mooiere. Frank springt voorop, valt, vlak bij Frank golfje zoeken, hoog springen en WEL landen. Vet!
De golven waar voor de parkeerdplaats mooi, clean maar laag. Achterop waren ze hoger, stijler en chaotischer. Soms briljante schanjes. Veel gesprongen.
Ik vond de RON te stijf voor deze golven. Naar de kant gegaan voor de Wave Warrior 24cm. Frank en Dirk Jan volgde om te stoppen, die waren al 3 uur bezig voor ik kwam. Snelle vin wissel en weer het water op. Met de Wave Warrior loopt het board veel beter en rustiger. Een paar mooie rakken met veel sprongen kunnen maken. Sommige erg hoog. Wind begon langzaam af te nemen en werd zuidelijker. Hoogte lopen werd ook moeilijker. Toen ik nauwlijks meer in plane kwam ben ik maar gestopt. Was mooi geweest.

De Punt

Aanwezig: Dirk Jan, Frank

13:15 1.5 uur Wind: Z/ZW 24/30 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 II - MFC RON 20cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Neil Pryde X6 145-195
  Setje liep goed. Alleen in de hoge chaotische golven achterop was de RON te stijf en direct waardoor het soms lastig was het board op het water te houden. In mooiere golven super radicaal en kort draaiend. De X6 giek bevalt nog steeds geweldig.
14:45 1.25 uur Wind: Z 16/30 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Neil Pryde X6 145-195
  Toen de wind nog hard was was de 22cm Wave Warrior fijner dan de RON, board loopt rustiger en gaat voorspelbaarder tijdens het golfrijden, meer langgerekte bochten dan kort en slashy.