Lekker slalom dagje op de Punt.
Dit was een heerlijk dagje, eerst even op het werk nog wat dingen gedaan en toen snel naar Zeeland. Verwachting was dat er op zee zou worden gesurft, maar het werd toch de Punt.
Martijn had 6.6 opgetuigd, Hans was met 6.0 bezig. Even kort getwijfeld maar toch voor de 6.7 gegaan. Met de S-Type begonnen.

Swift 34cm
Eerst de Swift 34cm er onder, vin had ik pas en wilde ik graag testen, viel een beetje tegen, makkelijk spin-outs. En als dat bij lage snelheid gebeurt is dat tot daar aan toe. Maar gewoon op volle snelheid. Wel lekker met Hansie en de andere heen en weer aan het scheuren.
Uit eindelijk toch maar een andere vin gepakt.

Met de Hurricane 36cm er onder ging het veel makkelijker, snelheid was ook beter. In de vlagen was de 6.7 soms wel groot, maar met max ruim over max downhaul en neutrale outhaul liep de Duke ook nog eens best snel. Met rechtse been voor, mijn beste kant, liep ik uit op Hansie, andere kant in was hij sneller. Hij stond op een AHD Fastforward 107 en Hot Speeddemon 6.0. Dus zeker niet slecht voor de Duke.

Al met al een heerlijke middag.

De Punt

Aanwezig: Hans (Hansie), Martijn (Volvosurfer), Marvin

13:45 0.75 uur Wind: W
Board: Starboard S-Type 104 - Drake Swift 34cm
Zeil: North Duke 6.7 - North Viper 75 460cm - North X-Composite M
  Eerste keer met mijn Swift 34cm. Niet echt een succes, snelheid zit er wil in de vin, maar op het rechte stuk op volle snelehid soms toch een spin-out. Niet fijn.
14:30 2.5 uur Wind: W
Board: Starboard S-Type 104 - Hurricane SRA 36cm
Zeil: North Duke 6.7 - North Viper 75 460cm - North X-Composite M
  Wind was met vlagen erg hard, de 6.7 over max getrimmed an de outhaul niet helemaal. Snelheid was daardoor super. Max 52.4 op de GPS. Vin was perfect voor dit setje, kon Hansie goed bijhouden. Veel slalom Training, achter elkaar aan surfen en samen gyben om een boei.