Zonnige dagje
Lekker slalom en spelen op de Punt

Skate 111
Voor het eerst sinds lang (meer dan een jaar) weer eens op de Skate gestaan. Was gelijk weer blij, wat is het toch een fijn board, springt zo makkelijk en je kunt veel doen, maar je wordt eigenlijk nooit afgestraft, spring je slecht, glijd het board bij de landing gewoon door, hapt niet. En stabiel door de breedte. Heerlijk. Alleen niet zo snel als de rest. Voor het eerst ook tailgrabes gedaan, normaal deed ik alleen rail-grabes met mijn mast hand, maar vandaag dus ook een paar tail-grabes gedaan. Op naar een no-handed jump.

Crossride 6.0
Eindelijk voor het eerst gevaren met mijn North Crossride 6.0. Trim was in het begin lastig, trapeze touwtjes veel te lang. Giek hoogte was even zoeken, maar toen liep het ook lekker, giek voelt kort, minder stabiel dan de Trans-Am. Maar gybed wel nog makkelijker. Ligt super neturaal in je handen als je het zeil de gybe in gooit, makkelijk. Wind nam helaas snel wat af waardoor ik toch al snel wat aan de kleine stond met de 6.0. Maar was ook al laat, tijd om te stoppen.

De Punt

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Martijn (Volvosurfer)

13:30 1.25 uur Wind: ZW
Board: Fanatic Skate 111 - MFC Goya Freemove 31cm
Zeil: North Duke 6.7 - North Viper 75 460cm - North X-Composite M
  Na een jaar weer op de Skate, setyje stond direct goed, kon super snel aanplaneren, goed hoogte lopen en lekker springen. Veel Power in de Duke 6.7.
15:00 2 uur Wind: ZW
Board: Starboard S-Type 104 - Select Eagle 35cm
Zeil: North Crossride 6.0 - North Viper Wave 430cm - HPL Slalom 177-238
  Eerste keer met de North Sails Crossride 6.0 en ook eerste keer met de Eagle 35cm. Moest vooral vele trimmen aan de Crossride 6.0. Trapeze touwtjes stonden veel te lang waardoor ik in het begin geen goed gevoel over het zeil had. Toen dat was opgelost liep het lekker, gybe als de brandweer, heerlijk. En snelheid was zeker niet slecht, al had ik voor max speed niet genoeg wind.