Lekker hardweer dagje
Er was dikke storm voorspelt, maar die kwam niet. Z/ZO tot 40 knopen voorspeld, nou 40 knopen niet maar wel genoeg wind. Ja Z/ZO is niet het meest stabiel, dus vlagerig weer.

Toen ik aankwam stonden Martijn en Hans al aan het baaitje. Qua windrichting echt een zeer onhandige plek. De surfshop stond er zelfs voor, en opkruisen de baai uit zou ook onhandig worden. Even getwijfeld om ergens anders te gaan staan, maar dat is dan ook weer zo a-sociaal. Martijn was al fanatiek zijn 5.7 aan het optuigen. dus ik heb even gewacht tot Martijn het water op was, intussen al wel de JP Freestylewave 84 uit de kar gehaald en pak aangetrokken. Martijn kon met 5.7 heel makkelijk planeren dus direct de Ice 4.7 gepakt.

Om niet moeilijk te doen met wegvaren, maar gewoon lopend naar het open water gegaan, dammetje over en direct op open water.
Ik kon direct planeren. Het was best druk op het kleine stukje water, je kon vanaf de kant naar het haventje varen. En daar tussen zat dus iedereen. Het water was hectisch, met soms hier en daar een golf van 50cm ofzo. Zeker op de terug weg kon ik soms wel een mooi schansje vinden. Zeil was wel aan de kleine kant, maar met een redelijk bolle trim en mijn grote vin kon ik toch nog wel redelijk varen.
Zeker toen de wind nog wat harder was een paar mooie hoge spongen gemaakt, waarvan een paar redelijk pogingen tot Donkey-kick/Tabletop.
Eigenlijk gewoon te lang door gevaren met een te klein zeil. Er was veel wind voorspeld, en die zou nog moeten komen. Dus dan ga je niet omtuigen. Toen Martijn al naar de kant was zijn Hans en ik ook even gestopt voor een boterham. Ik hem toen de Select X1 er nog onder geschroefd. Wat is dat toch klote van Select dat ze bij wave vinnen losse boxen gebruiken. Ik ga de Select X1 maar gewoon zelf ingieten, want dit past niet.

Met de Select X1 liep het setje wel een stukje rustiger. Maar de wind werd ook steeds minder. Even getwijfeld om te stoppen toen hans stopte. De wind was toen echt ver weg. Maar de trim nog iets losser gezet en toch door gegaan. En toen kwam de wind. Echt super hard. 4.7 snel over max getrimmed en even kort 15 miinuten genoten en toen was de wind weer weg. Toen ook maar gestopt.

Lekker en voldaan. Geen top dag, maar voor ZO wind was het geweldig.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Hans (Hansie), Martijn (Volvosurfer)

13:00 1 uur Wind: Z/ZO 14/25 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Mistral Freestyle 23cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Neil Pryde X6 145-195
  Setje liep best goed, zeil eigenlijk te klein, vin eigenlijk te groot. Maar samen toch redelijk in balans, kon redelijk vroeg planeren en goed hoogte lopen. Terwijl andere toch best vaak stil stonden. Met een groter zeil was het nog beter geweest. Zeker in het begin was de richting heel goed om lekker te springen, paar goede pogingen tot table-tops gedaan.
14:15 2.25 uur Wind: Z/ZO 14/30 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select X1 Wave 26,5cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Neil Pryde X6 145-195
  Setje was beter dan met de Freestyle 23cm, iets meer controle in de chop, maar de Select X1 past eigenlijk niet goed, toch maar eens een powerbox er maar eens aangieten i.p.v. dat Select schroef prul ding. Toen de wind eindelijk een kwartiertje goed doorkwam was het echt groot. Maar verder was de 4.7 vaak echt te klein.