Lekker stormachtig dagje op zee
Wouw, bij aankomst was iedereen met 4.2 en 4.5 aan het surfen. En dat met een strak blauwe hemel en 13 graden. Is het November?
Snel ook 4.2 opgetuigd, al vond ik de wind op de kant zo zacht dat ik eerder 5.3 zou hebben gepakt.
De 4.2 op de AHD met 22cm gezet. bij het strand werd al snel duidelijk dat de wind iets tegen viel, zag sommige mensen dobberen. Dus voor het opstappen zeil op minimum trim en het water op. De eerste paar meter achter de dam niet veel wind, maar kon al snel planeren.

Voetbanden en winterschoentjes
Het was de eerste keer met mijn winterschoentjes dus kwam ik echt niet in mijn voetvanden. En ja met Da Kine Core Contours met je dan terug naar de kant gegaan voor een schroevendraaier. Na de voetbanden iets groter te hebben gezet was het nog geen succes. Dus de voetbanden ook maar iets breeder gezet. Toen was het wel goed en kon ik wel lekker varen. Al deden mijn voeten (grote teen) wel zeer van de pogingen er voor om mijn voeten er in gepropt te krijgen.

Weinig wind
Wind viel soms ver weg en ik heb een paar keer tot mijn middel in het water gestaan. Maar kwam steeds wel terug. Het was best lekker springen al viel de AHD vaak wel stil na een sprong, links voor is niet mijn kant en met een erg klein board ook lastiger. Golfrijden ging wel best goed, board loop als op rails, geen spinouts en kan best kort draaien. Gyben vond ik soms wel lastig: Smal board, weinig volume en te weinig druk door weinig wind. Door het steeds wegvallen was Martijn al gestopt, Jurjen en Jan Willem gingen voor een 5.3. toen heb ik het nog even geprobeerd, niet echt goed. Jurjeen en Jan Willem kwam voorbij vliegen dus ook maar mijn 5.3 en FSW 84 gaan optuigen. De 5.3 was veel beter, veel power, goed planeren. Ik was alleen veel te laat om gaan tuigen, dat had ik een uur eerder moeten doen. En doen ik had omgetuigd ging het al snel harder waaien.

Echt storm
Gelukkig had ik mijn AHD en 4.2 op het strand laten liggen, dus wisselen en terug het water op. Moest al snel mijn zeil op max trimmen omdat het zo hard ging. Eindelijk storm. Lekker gevaren en dik springen. Al werd het snel zo hard dat het overleven werd en dan ga je niet veel meer springen of gek doen. Er kawm een erg donkere wolk aan en dat met een voorspelling van onweer was genoeg reden om te stoppen. Tijdens het opruimen werd de wind nog harder en ging het hard hagelen. Niet lekker, maar gelukkig kon ik in de Camper omkleden.

Blokkendam

Aanwezig: Jan Willem (Dutchflag), Jurjen, Martijn (Volvosurfer)

12:15 2.75 uur Wind: Z/ZW
Board: AHD Pro Wave 255 II - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Voodoo 4.2 - North Gold(a) 400cm - Neil Pryde X6 145-195
  Setje liep goed, zeil was aan de kleine kant. Voetbanden moesten weider en groter om met mijn winter schoenen er goed in te kunnen. Board gaf in de harde vlagen erg veel controle, heerlijk. Alleen leek de wind steeds verder af te nemen. Dus uiteindelijk na wat dobberen en zinken maar een groter setje gepakt.
15:15 0.25 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 II - MFC RON 20cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Neil Pryde X6 145-195
  Het was opstappen en weg planeren. Setje was goed in balans, controle goed, maar na 2 rakjes nam de wind zo snel toe dat ik snel te groot stond. Terug naar het kleinere setje.
15:30 0.75 uur Wind: Z/ZW
Board: AHD Pro Wave 255 II - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Voodoo 4.2 - North Gold(a) 400cm - Neil Pryde X6 145-195
  Nu was de 4.2 wel goed, wind was sterker. dus zeil op max en genieten, 22cm was zeker niet te groot. Soms zo hard dat ik blij was dat het board op het water bleef, maar vaak lekker springen en golf rijden. Na een half uur werd het echt overleven, en toen er ook nog erg donkere wolk aankwam maar gestopt.