Lekker maar regenachtig dagje op zee
De wind was minder voorspeld dan vorige week. Bij aankomst leek het nauwlijks te waaien en kwam er erg donkere lucht aan. In de camper gegeten tot de bui voorbij was. Toen opgaan tuigen. 4.7 op de FSW 84. Ik was snel en als een van de eerste op het water.
Al aan de kant merkte ik dat de deinig hoger was dan vorige week en ook minder rommelig. Het was opstappen en planeren. Na nog even afstellen van de voetbanden en trapeze touwtjes was gewoon geweldig varen. Alleen die 3 buien waarvan 1 met hagel waren wel minder.
Soms was de wind even minder, dan met de Power XT terug naar min-trim en als het weer hard was dan weer naar max-trim.
Veel gesprongen, met links voor zeker niet mijn beste kant, maar heb goed kunnen oefenen. Soms waren het zelf mooie sprongen, soms onstabiel in de lucht of erg harde landingen. Terug naar binnen varend waren de golven leuk om een beetje mee te spelen. Ik heb een nieuwe manier gevonden om radical snel backwinded een golf op te rijden. Helaas moet ik daar zo aan wennen dat ik een aantal keer mijn board niet bij kon houden er mooi in ging.

Alex en Anita waren er ook nog, gezellig. De Ouwe, local van Brouwersdam Noord, (Henk) was er natuurlijk ook.


Blokkendam

Aanwezig: Claudia, Henk (Ouwe), Jan Willem (Dutchflag), Jurjen

12:15 3.5 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Neil Pryde X6 145-195
  Setje was perfect, de Ice 4.7 was bood genoeg bereik om in de vlagen nog goed te varen en tussen de vlagen nog te kunnen planeren. Vooral de North Power XT heeft zijn waarde weer bewezen, veel aan mijn trim lopen wijzigen, tussen min en max. De Select 24cm ondersteunde het bereik goed, in de vlagen wel groot, maar door de softheid goed te controleren. Tussen de vlagen groot genoeg om vroeg te planeren. Alleen op top snelheid met het board plat op het water merkte ik wel dat ik snel veel hoogte verloor door de softheid van de vin.
Gijpen ging super, springen ook.