Regiocup Zuid
Eindelijk weer eens een Regiocup. Veel wind, maar met 13 a 14 graden wel koud.
De regiocup was een klein stukje verhuisd. In plaats van de gebruikelijke spot, schotsman parkeerplaats was vanwegen de Noorden wind gekozen om aan de andere kant van de waterskibaan te starten, vanaf de botenhelling. Hier is de wind ook aan de kant een stuk beter omdat er bijna geen bomen meer voor staan bij deze windrichting.

Na aankomst direct begonnen met optuigen. iSonic 111 met Daytona 7.3. Leek me het beste.
Als backup voor tegenvallende wind: GT85 met Daytona 8.3
Toen ik de 8.3 had opgetuigd ging Martijn als eerste het water op met zijn 6.6. Martijn planeerde direct weg.
Oke, Martijn is zwaarder en luier met aanplaneren, dus veel wind.
Voor de zekerheid ook de S-Type 104 met Crossride 6.0 klaar gelegd.
Pak aangetrokken en naar de skippersmeeting.

Invaren
Na de skippersmeeting snel het water op. Had nog nooit met mijn iSonic 111 gevaren, moest dus snel nog wat afstellen, voetbanden bijvoorbeeld. Voetbanden stonden veel te groot en voor ook nog eens te breed. Gelukkig was ik op tijd bij de start.

1ste heat
Geen idee meer waarom ze me in de eerste heat hebben gemist.

7de heat
Zeer goede heat, ik kwam volgens mij bijna gelijk met Jan Beekman over de finish. Jan vaarde richting de boot, maar aangezien hij aan de wind voer kon ik daar nooit dicht langs, gekozen om ruim naar de pin end te varen, was iets ruimer, iets korter en minder last van de wind van Jan. Dus was ik met een paar meter sneller dan Jan, helaas hadden ze op de boot zitten slapen en zijn ze vergeten me op te schrijven.

10de heat
Eerst een algemeen vals, daarna een goede start. Kwam weer slecht in mijn achterste voetband, maar toch nog best goed weg. Bij de eerste boei erg druk, stevige vlaag, ik wil erg ruim, daar is iemand aan het waterstarten, ik mik op zijn locatie, verwachtend dat hij wel weg zou zijn. Nee hoor, hij ligt er nog. Uitwijken en er in, snel water starten. Ik kom net voor Hans in plane. Hans blijft weer achter me. Bij de 2de boei val ik uit plane. Hans steekt binnen door bij de boei, maar raakt de boei en gaat er in. 3de boei planerend, richting de finish met 2 man vlak voor me. Helaas lukt het niet om ze in te halen. Ondanks het vallen toch nog 6de.

Overige heats weet ik eigenlijk niet meer. Te lang gewacht met bijwerken van dit log.

In totaal zijn er 10 heats gevaren, heerlijk, gaaf, en vermoeiend.
Het was echt een geweldig wedstrijd dagje. Hoog niveau, goede wind, veel deelnemers en goede organisatie.

Er staat op een video van vandaag online op Vimeo

Schotsman Botenhelling

Aanwezig: Hans (Hansie), Jan Willem (Dutchflag), Jeroen (DonLimas), Martijn (Volvosurfer)

11:30 5 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 111 - Select SL7 39cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Viper 75 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Eerste keer met de iSonic 111, en dan weer gelijk in een wedstrijd. Daar lijk ik een gewoonte van te maken. Niet echt slim.
Moet zeggen dat het niet tegen viel. Alleen in en uitstappen in de achterste voetbanden ging vaak moeizaam of helemaal niet. Daar moet ik aan werken. Misschien andere voetbanden, had ik met mijn iSonic 115 ook in het begin.
Balans in het setje voelde best goed al liep het board niet echt heel los.