Top dag met stukken
Er was 12 a 16 knopen W/ZW voorspelt. Dat werd 16 a 26 ZW en dat met zon en warm water. Geweldig dagje.
Helaas wel een zeil stuk en een stuk van de footpad van mijn S-Type 104 los, maar mijn humeur was zo goed door het super surfweertje dat zelfs een zeil kapot mijn stemming niet kon drukken.

Na de laatste regiocup wilde ik eens gaan testen met Slalom varen met Heuptrapeze. Dit was de eerste kans om dit te doen. Heel de dag mijn North Heup Trapeze aan gehad. Controle was goed. Moet eens testen met andere surfers.

Bij aankomst was het net aan het regenen en was de wind weg. Na de regen begonnen met optuigen. Ik ging voor mijn Daytona 7.3 op mijn iSonic 111. Perfect om wat vinnen te testen. Martijn was sneller en was als eerste het water op mijn zijn Daytona 7.8. Martijn kwam net terug van het water toen ik er in liep. Hij ging kleiner optuigen. 7.8 was zelfs voor hem te groot. Even kort getwijfeld of ik dan wel met 7.3 het water op moest gaan. Maar ik ben geen mietje en wilde graag mijn Deboichet‛s testen.

Daytona 7.3, iSonic 111, Deboichet SL2 38cm
Eerste keer met een moderne Deboichet gevaren. Beviel gelijk goed. Controle was soms wel op het randje.
Ik had verstelbare touwtjes op mijn X9 gezet om met heup trapeze te kunnen varen, maar die stonde zo lang dat ze iets gingen draaien. Niet echt fijn, misschien eens langere zoeken.
Wind was erg hard voor de Daytona 7.3. Maar kon het setje nog redelijk goed op het water houden. Perfect weer om de SL4 te testen. Dus snel vin gaan wisselen.

Daytona 7.3, iSonic 111, Deboichet SL4 38cm
Na een snelle pitstop snel weer het water op. Wat een controle. Board lijkt steeds me de wind mee te gaan. Dus aan de wind en hoogte lopen gaan erg lastig. Maar wat een rust. De 7.3 was echter zo vermoeiend dat ik vrij snel ben gestopt. Gyben wilde ook nauwlijks lukken. Zeil te groot? Mooi moment om mijn RAM F8 6.3 eens te gaan testen.

RAM F8 6.3 stuk
Na aftuigen van de 7.3 direct de RAM 6.3 opgetuigd. Met het downhaulen kreeg ik niet genoeg loose-leach. Dus verlenger iets langer. Nog eens proberen. En nog wilde het niet lukken met mijn zwengel. Kijk ik naar mijn zeil zie ik een scheur bij de 3de camber. Snel de spanning er af gehaald. Ik weet nog steeds niet of ik hem nou kapot heb getrokken of dat de scheur er al zat toen ik hem kocht. Als de spanning er af was zag je de scheur namelijk niet. Dan maar een ander zeil optuigen: Crossride 6.0.

S-Type 104, Crossride 6.0
Even getwijfeld om mijn Duke 5.9 te pakken, maar wat was te vlak om lekker te springen. En kon gelijk meer trainen met heup trapeze. Dus de Crossride 6.0. S-Type er onder heerlijk gevaren. had dit setje wel heel de dag nog willen varen. Ik merkte echt na een tijdje dat een stukje van de footpad los kwam. Als ik daarmee door zou varen zou hij zeker afscheuren. Minder mooi. Dus maar naar de kant voor een ander set.

Freewave 104, Crossride 6.0
Na een boterham en wat twijfelen over ook een ander zeil toch maar begonnen met de Freewave onder de Crossride, mocht dat niet werken kon ik altijd nog het zeil wisselen. Ik wist van vorige keer dat ik wel 2 voetbanden achter moest nemen om genoeg druk op een lange vin te kunnen zetten. Dus na wat schroef werk snel het water op. Mastvoet moest ver voorin, maar liep wel lekker, paar mooie sprongen kunnen maken.

Al had ik vandaag wat materiaal pech, was dit echt een geweldige dag. Wat een mooi weer. Super genoten.

De Punt

Aanwezig: Martijn (Volvosurfer)

11:00 0.5 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 111 - Deboichet SL2 38cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Gold 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Eerste keer met mijn SL2 38cm, eerste keer slalom varen met heup trapeze.
Setje liep goed, Daytona 7.3 was op max van max getrimmed. Controle was alleen in de chop niet 100%. Maar al met al beviel het setje, met heup trapeze erg goed. Kun het setje lang varen.
11:30 0.5 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 111 - Deboichet SL4 38cm
Zeil: North Daytona 7.3 - North Gold 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Eerste keer met de SL4. Wat een controle. 7.3 was max max getrimmed. Was maar net te houden. Maar met de SL4 38cm onder de iSonic alle controle. Hoogte lopen doet de vin niet goed, maar halve wind en zeker ruime wind is het echt genieten.
12:45 1.25 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard S-Type 104 - C3 D2 36cm
Zeil: North Crossride 6.0 - North Viper Wave 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Na wat zoeken naar de goede trim liep het setje heerlijk. Zat nog niet op max van de Crossride, maar de C3 D2 werkte super. Maar gok dat ik voor echt max omstandigheden nog een kleinere vin nodig heb. Snelheid en controle waren goed. De C3 D2 lijkt kwa gevoel op de SL4 met een beetje SL2. Veel controle, iets minder dan de SL4, maar loopt wel hoogte.
14:15 1.25 uur Wind: W/ZW
Board: Fanatic Freewave 104 - Select Eagle 31cm
Zeil: North Crossride 6.0 - North Viper Wave 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Omdat mijn S-Type een losse footpad had heb ik mijn Freewave 104 maar gepakt onder mijn Crossride 6.0.
Dubbele voetbanden achter, voorste voetbanden naar buiten en de Eagle 31cm er onder. Ook nu weer zoeken naar de trim. Mastvoet moest bijna helemaal voorin, maar dan liep het wel lekker. Soms lekker springen, snelheid voelde goed, controle onbeperkt. Dit is ook zeker een fijne optie om samen met vrienden op onrustig water rond te scheuren en toch te kunnen springen.