4de WWT
In de aanloop naar het weekend werd de voorspelling steeds beter. Op zaterdag middag was de voorspelling al 20 a 30 knopen. Wow, dat zou vette slalom training worden.

Zoals gewoonlijk begonnen met Yoga. Dit maal binnen omdat het buiten net te koud was.
Daarna snel optuigen voor Technische slalom training.
Direct de Crossride 6.0 met S-Type 104 en C3 D2 36cm gepakt. Zou klein kunnen zijn, maar wilde het rustig aan doen, had net een paar dagen thuis gezeten vanwege een verdraaide rug. Wind zou trouwens ook nog toe gaan nemen.

Crossride 6.0 met S-Type 104 en C3 D2 36cm
Het was opstappen en wegvliegen. voetbanden voor stonden wel groot, had er net nieuwe DaKines op gezet, even schroevendraaier geleend en aangepast.
Na korte uitleg van de baan werd de groep in 3 kleine groep je gesplitst. Ik hoefde een keer niet bij de zeer ervaren jongens, waar dit keer jongens mee deden als Jordy Vonk, Nikaj Droop en Martijn van Citteren. Daarna snel het water op om alles nog even te tunen.
Na wat rondjes op het water en om de boeien te hebben gevaren ben ik maar richting start gegaan. Daar stond al meer mensen te wachten. Echter was de start boot er nog niet, die waren mensen op het water aan het redden of boeien aan het terug leggen. Harde aflandige wind, altijd lastig. Voor de lunch zijn er dan ook geen wedstrijdjes gevaren.

Na de luch gingen alleen de ervaren mensen terug het water op en gingen we met zijn alle starten.
Starts gingen best goed, meestal binnen 2 a 3 seconden over de streep, 1x echt te laat, 1x ruim te vroeg.
gyben ging erg goed, niet gevallen, maar kwam wel snelheid te kort, maar ja, wat wel je met zo veel toppers op het water
Al met al zeer leerzaam, maar zeil werd langzaam aan wel te groot.

Trans-Am 5.4 met S-Type 104 en Drake Slalom Pro 30cm
Tijd om mijn Trans-Am 5.4 weer eens te testen, ging niet helemaal lekker, misschien was ik niet fit, maar kreeg het ziel niet stabiel. Trapeze touwtjes leken ook te lang. Na een poging tot starten snel besloten om toch maar te stoppen. Wilde mijn rug niet overbelasten, en dit voelde echt niet als fijn varen. Volgende keer beter.

Filmpje van een Heat van vanmiddag. Ik was net overgestapt op mijn 5.4 en wat geen controle en ben dus niet mee gestart. Ik kom om 1:12 nog wel even door het beeld.
http://www.youtube.com/watch?v=7DGhLUsSDxc

Kabbelaarsbank

11:15 3 uur Wind: N/NO 20/32 kts
Board: Starboard S-Type 104 - C3 D2 36cm
Zeil: North Crossride 6.0 - North Viper Wave 430cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje liep goed, Latten beter getrimmed, daardoor voelde de Crossride stabieler. De C3 D2 36cm was echt super briljant, geen spinouts, zeer veel controle en wat een snelheid in zulke chop. Ik was zelf duidelijke de vertragende factor in deze set. Gyben ging niet geweldig. Moet zeker meer oefenen in dit soort chop op dit soort snelheden.
15:15 0.5 uur Wind: N/NO 24/35 kts
Board: Starboard S-Type 104 - Drake Slalom Pro 30cm
Zeil: North Trans-Am 5.4 - North Viper Wave 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Liep niet lekker, trapeze touwjes waren te kort, downhaul misschien te weinig. Zeil voelde niet stabiel. 30cm Drake had soms spinouts bij weg varen. Ben maar gestopt.