Eindelijk wind in mijn Vakantie: Long Distance
Ik had de eerste week van Oktober vrij genomen omdat dat vaak een periode is met veel wind. Helaas dit jaar niet, maar voor vandaag was de voorspelling dan toch eindelijk wind.
Marco B was er ook, hij was met een 8.4 aan het varen.
De voorspelling was beter dan de echte wind, dus twijfelde even tussen 7.3 en 8.3.
Na een boterham toch maar besloten de 8.3 te nemen.

GT85 met Daytona 8.3
Kon bijna altijd planeren, wind was soms wat minimaal, maar met de GT85 kun je altijd planeren.
Marco gaf aan dat hij long-distance ging varen, wind was Zuid dus hij wilde richting de Grevelingendam. Nou ben ik niet zo voor heel ver weg varen voor het geval je stukken vaart. Maar ben toch een heel stuk meegegaan. In 1 rak vanaf Kabelaarsbank tot aan Brouwershaven: dat ga je voelen, je kunt niet van houding veranderen, dus je armen, benen, rug en nek ga je wel voelen. Uit eindelijk viel ik uit plane omdat we achter een eiland kwamen: ruim 6 km gevaren.
Om gedraait, even dobberen om uit de luwte te komen en weer terug geplaneerd. Daarna wel even op de kant rust genomen.
Nog even door gevaren tot de wind steeds zachter werd en ik met 8.3 niet meer kon planeren. Had geen zin om mijn 9.5 op te tuigen en heb maar afgetuigd en ben naar huis gegaan.

AL360 E3 Carbon 210-270
Vandaag voor het eerst met mijn AL360 gevaren, fijn giekje, stijf, net iets dunner dan mijn X9.

Z‛n long-distance is leuk, maar ik denk dat als je dat met een groepje doet het nog veel leuker is.


Kabbelaarsbank

12:15 2.5 uur Wind: Z
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: North Daytona 8.3 - North Viper 75 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Board deed weer goed zijn werk, planeren planeren en nog eens planeren, hoe licht de wind ook was. Iedereen viel stil en ik planeerde nog steeds. Vaak was het wel minimaal. Was de eerste keer met mijn AL360 Carbon, had wat twijfels over de V-Grip.. maar dat bleek on terecht, ik vind het erg fijn, giek voelt net iets dunner en daardoor fijner dan mijn X9 en Unifiber. Alleen schoof de giekkop soms iets naar beneden bij het ophijsen van het zeil, kreeg hem niet echt goed vast gezet. Heb een heel lang rak gemaakt van 6km.