Heerlijk zomers dagje
Frank wilde weer een keer in Zeeland gaan surfen en een beetje slalom oefenen. Ik vond de WWT training te vroeg beginnen, dus met Frank afgesproken om gewoon vrij te gaan varen. Wind was Z/ZO, dus zijn we naar de Punt gegaan, Frank had me opgehaald, wel zo gezellig, samen rijden. We hadden alleen even geen rekening gehouden met de drukte op de weg, eerste weekend dat de campings in Zeeland open waren, eerste dag goed weer, dus veel caravans en dagjes mensen op de weg. Hadden dus een paar kleine files.

Op de punt was het druk, moest zoeken naar een beetje een goed plekje. Na even kort met wat mensen te hebben gekletst besloten om de RAM 8.4s op te tuigen, voor Frank zijn eerste keer (hij heeft een F8), voor mij de 2de keer.
Ik nam mijn GT85, Frank zijn Tabou Manta 80cm, hij had nog nooit op een board breder dan een cm of 65 gestaan.

Samen met Frank heel de middag samen gevaren, paar boeien gezocht om te gyben, maar vooral lange rakken zodat Frank wat kon wennen aan zijn spullen. Snelheid van Frank ging langzaam omhoog. In het begin was ik op alle koersen sneller, tegen eind van de dag was Frank in ruime koersen net zo snel misschien zelfs iets sneller, maar aan de wind, vooral door de GT85 was ik nog duidelijk sneller.

Ook nog samen met SurfingTwin een heel lang rak gemaakt vanaf Hompelvoet tot aan Port-Zelande, hij is altijd al sneller, maar kon hem toch erg goed bij houden, ook hij was in ruime koersen iets sneller, maar aan de wind of als de wind iets inzakte liep ik weer iets in.

Het was echt een lekker dagje, warm, op de kant was een winterpak gewoon te warm, ook op het water als je niet viel was het pak erg warm. Alleen het water is nog best koud!

De Punt

Aanwezig: Frank, Hans (Hansie), Jurjen

12:30 3 uur Wind: Z/ZO 12/20 kts
Board: AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil: North RAM F9 8.4 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Eerste keer met de Deboichet R10 M+ 56cm, die beviel erg goed, zeker met de RAM F9 liep hij super goed hoogte. Volgende keer de GPS mee of een maatje om de snelheid t.o.v. de Drake 60cm die ik normaal pakte. Balans in het setje was lekker, snelheid ook niet verkeerd, alleen in de ruime rakken kwam ik snelheid te kort t.o.v. van de andere.