Gebroken trapeze haak
Perfecte avond voorspeld, toenemende ZW wind. De punt, dus perfect weer om lekker te spelen en te springen.
Mooie avond om mijn Fly-Mount met GoPro Hero Wide (camera) eens te proberen.

Bij aankomst bleek er een flinke wind te staan, getwijfeld tussen 5.3 en 4.7.
Toch gekozen om te beginnen met 5.3. Snel opgetuigd, even zoeken om de Fly-Mount te monteren en vooral om het zekeringstouwtje goed te bevestigen. De Fly-Mount niet te strak gezet zodat hij met het zeil mee kon roteren.

Op het water was het lekker, stevig windje, direct planeren en vele springen. Meer op het water voelde het zeil best groot.
Soms last van Spin-outs met de RON 20. Na een landing stond de camera verkeerd gemikt, dus naar de kant om hem beter vast te zetten en ook maar gelijk mijn Select 24cm gepakt, zeil echt helemaal op max getrimmed.

Terug op het water voelde het direct beter, al was de 24cm misschien zelfs wel groot. Geen spinout en ietsjes meer controle.
Na een rakje of 2 vaar ik het water op, voel en hoor een knak, denk eerst aan mijn trapeze lijnen, maar die zijn nog heel. Ik sta ook nog, kijk naar mijn trapeze haak. Gebroken! Snel uitgehaakt, gyben en op arm kracht terug naar de kant.

Onder weg terug bedacht ik me al dat ik geen reserve haak bij heb (voortaan dus wel). Het was 18:00 geweest, dus surfshop dicht. Dus einde surfdag. BALEN! Hopelijk heeft de GoPro de breuk wel gefilmt.

Het was tof, ook al was het kort. Thuis een 2de tegenvaller: Camera had niet goed opgenomen, ik had er normale Alkaline batterijen in gedaan, maar daarmee werkt hij er slecht en stoppen opnames vaak, die hoor je ook niet te gebruiken. Dubbel balen omdat de gebroken trapeze haak er nu dus niet op staat. Wel een kort filmpje van mijn eerste rak.

De Punt

17:45 0.5 uur Wind: ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 II - MFC RON 20cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Vaarde lekker, zeil voelde wat groot, wel makkelijk spinout met de RON zo tegen de golven in.
Ook leek ik duidelijk het gewicht van de GoPro met Flymount in de mast te voelen.
18:15 0.25 uur Wind: ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Met de 24cm Wave Warrior geen spinouts meer. Zeil was nog steeds groot.
Helaas was het ook snel afgelopen, trapezehaak brak.