Koud middagje, 8.4 kapot!
In de ochtend wat andere dingen te doen, was ook nog moe van Donderdag, dus rustig wat andere klusjes gedaan en daarna pas naar Zeeland gegaan. Wind was Noord voorspelt, dus engie mogelijkheid is dan Grevelingendam, ook al is het dan altijd een aan-uit windje.
En ja hoor bij aankomst liep iedereen te mopperen dat de wind steeds aan of uit was, gewoon jezelf op instellen en genieten van de momenten dat je met de juiste spullen staat.

GT85 met RAM 8.4
Weinig wind, dus grootste slalom set gepakt. Tussen de buien was het goed, kon makkelijk planeren ook als andere al stil vielen, maar in de buien was de wind zo hard dat ik mijn setje niet op het water kon houden. Tijdens de buien gingen de 8.0-8.5 zeilen het water af en kwamen de 6.0 het water op. Na een bui viel de wind weer weg en was het weer wisselen.
Bij het uit het water lopen tijdens een bui viel me een scheurtje in mijn zeil, net boven de giek, in het voorlijk op. Snel mijn setje afgetuigd, 8,4 moet worden gerepareerd, niet echt handig met een wedstrijd de dag erna.

GT85 met Warp 8.0
Om toch nog iets te trimmen voor de wedstrijd morgen toch de Warp 8.0 opgetuigd en het water op gegaan. Normaal zou ik nu nog niet mijn Warps pakken voor een wedstrijd omdat mijn gybes een stuk slechter zijn met mijn Warps dan met mijn RAMs. Op het water merkte ik al snel dat het board meer plakte dan met de RAM 8.4. De Warp geeft duidelijk meer downforce. Mastvoet nog verder naar achter en toen liep het setje weer sneller. Wat opviel is met hoe weinig wind de Warp nog planeerde en hoe licht het zeil dan voelde. Er is nog een beetje hoop voor de wedstrijd morgen, als de wind dan ook zacht is.

Rond 17:00 gestopt, moet nog energie overhouden voor de wedstrijd morgen, en er moest nog een zeilnummer worden geplakt.
Balen van de 8.4, maar het is niet anders.


Grevelingendam

13:30 1.5 uur Wind: N/NW
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: North RAM F9 8.4 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Setje liep buiten de buien goed, genoeg zeil en board om steeds te planeren terwijl veel andere stil vielen. Helaas was het in de buien zo hard dat ik gewoon naar de kant moest om niet uit het water te worden geblazen. Helaas bleek bij een van die stops dat er een scheur in het voorlijk van mijn geliefde RAM F9 zat. Snel aftuigen.
15:30 1 uur Wind: N/NW
Board: AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil: North Warp F2009 8.0 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Eerste keer met de Warp 8.0 op de GT85. Zeil voelde verbazingwekend licht in mijn handen. Zelfs als ik geen power voelde kon toch nog planeren. Zeil voelde niet te klein voor de GT85.