Koud: 6 a 7 graden, maar lekker
Na een weekje stormen maar moeten werken was er voor zaterdag gelukkig ook nog wat wind.
Voorspelling nam iets af richting het weekend, maar met 15 tot 21 knopen genoeg om lekker te varen en met 8 a 9 graden voorspelt net warm genoeg om nog te surfen.
Gekozen voor Kabbelaarsbank, waarschijnlijk meer wind dat de Grevelingendam, en warm omkleden bij het surfcenter.
Helaas waren ze aan het werk aan de kleedkamers, deur was er uit en verwarming was uit, maar nog altijd beter dan buiten in de wind omkleden. Gelukkig maar omdat het maar 6 a 7 graden was en ik normaal 8 graden als ondergrens aan hou.

iSonic 121 Warp 7.8 met Deboichet SL2 42cm
Na even kort overleg met Martijn en Hans, en kijken hoe Menno weg planeerde met 7.6 gekozen voor de Warp 7.8.
Helaas had ik de iSonic 111 niet bij, maar de 121 moet ook goed kunnen.
Ik stap op, voetbanden te klein (eerste keer met winterschoentjes op dit board) Daarna ging het een stuk makkelijker, voetbanden stonden nu iets te groot. Trim niet helemaal lekker, na een paar rakjes zag ik dat mijn baseplate helemaal naar voren was geschoven. Even stoppen, kijk op mijn GPS: 55.4 km/h!

Het was dus weer gebeurt, vroeg in mijn sessie een top snelheid (achteraf zoals vaak het eerste rak) Daarna niet meer in de buurt gekomen. Dit vraagt echt om meer testen. Ik verander schijnbaar mijn trim altijd verkeerd..

Eerste paar rakjes moet ik wel wat wennen, beetje aan trim en houding werken, voelde erg vermoeiend. Even gestopt, en de rest liep ook te praten over vermoeing, duidelijk de kou die parten speelde.
Verder liep het erg lekker, meestal heerlijk los, kon goed redelijk goed hoogte lopen. Veel gybes geoefend rond de boeien die er lagen. Eerste paar gingen niet zo goed, moest even aan het board wennen, maar zeker tegen het einde gingen de meesten echt briljant. Toen alleen nog geoefend om zo dicht mogelijk bij de boei uit te komen. Mijn techniek is goed. Nu nog het inzet moment verbeter zodat ik geen ruimte voor andere laat. Ook merkte ik dat ik slechter gybe als ik achter andere vaar, ik neig er na om hen te volgen, terwijl ik gewoon mijn eigen lijn zou moeten volgen. Snelheid was gelijk aan iedereen, of sneller. Gybes duidelijk het best. Was altijd veel sneller weg.

Het was koud, maar geen kou gehad, maar daardoor wel vermoeiend. Met het zonnetje was het lekker. Heerlijk 2,5 uur gevaren. Met een man of 10 a 15 (en 2 dames) op het water niet heel er druk.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Claudia, Hans (vichelli)

13:00 2.5 uur Wind: W
Board: Starboard iSonic 121 - Deboichet SL2 42cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(b) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Eindelijk een keer met de 7.8 full-powered gevaren. Vet, goede acceleratie, lekker snelheid. Ook de iSonic 121 voelde erg lekker. Gek, weer snelste tijd op eerste rak.