Kou en last van mijn rug
Voorspelling: Noord 4, met 7 a 8 graden, koud maar moest te doen zijn.
Na wat klusjes thuis richting grevelingendam gegaan, daar zouden Hans en Arno en nog wat andere zijn.

Toen ik aankwam was het best wel druk in het baaitje, iedereen leek in het baaitje aan het varen te zijn.
Na wat kletsen op de kant opgaan tuigen. Er werd gevaren met 7.0 tot 8.8. Dus ik het mijn 7.8 gepakt.

iSonic 111 met Warp 7.8 en SL2 38cm
Het was opstappen en weg vliegen. Gyben, rakje richting restaurant, gybe, oei, nu haal ik het niet om om de rotonde te komen, te ruim ge gybed. En zo ging het eigenlijk de hele tijd, dus moest kort gyben om heen en weer te varen, en dat ging niet altijd goed. Ook wat pogingen gedaan om overstag te gaan. Al snel kreeg ik het koud, voelde me stram, niet soepel en mijn vingers werden ondanks mijn wanten koud. En ik werd maar niet warm, meestal lukt dat nog wel. Even op de kant opgewarmt. Toen weer terug het water op, even samen met Hansie het grote water op geweest, was zoeken naar vlagen om in plane te komen, wind was duidelijk minder, eenmaal in plane planeerde ik meestal wel door de windgaten. Begon alleen mijn rug wat te voelen. Gestopt omdat de wind helemaal weg leek, iedereen ging ook stoppen. Na dat de meeste hadden opgeruimt kwam eindelijk het zonnetje, beter. Nog even terug het water op gegaan, dit keer met mijn Neopreen jas aan, over mijn trapeze. Stuk warmer, maar nog koude vingers, ik het het echt niet snel koud! Mijn rug ging ik ook steeds meer voelen.

Niet mijn dag, en dat gebeurt niet vaak, heel de middag kou gehad. Wind niet ideaal, met Noord is het altijd aan/uit op de grevelingendam, het was niet zo extreem, maar constant was de wind zeker niet.
En daar bovenop, last van mijn rug. Toen ik thuis uit de auto stapte wist ik genoeg: die zit weer vast, wordt weer een paar dagen pijn leiden, en misschien wel een tijdje niet surfen.. En dat met mijn eerste NK komend weekend: BALEN!

Grevelingendam

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Hans (vichelli), Jeroen, Jurjen

15:00 2 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 111 - Deboichet SL2 38cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(b) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  In de vlagen briljant, tussen de vlagen was de 38cm duidelijk aan de kleine kant, lastig aanplaneren, lastig hoogte lopen. Board liep lekker los, kon in de vlagen super goed hoogte lopen. Gyben, als ik de ruimte nam ging goed, maar de baai is eigenlijk net te smal.