Weer veel wind, maar helaas geen zon
Na de super dag van gisteren was er voor vandaag weer dezelfde wind voorspeld, dit keer ging Peter niet mee en moest ik weer zelf rijden.
Er was heel de dag wind voorspelt, dus rustig aan gedaan en laat richting zeeland. Toen ik net na 12:00 aan kwam regende het. Naast me werd een fles champagne open getrokken, oke, ik weet dat ze het leuk vinden dat ik ook kom, maar je kunt overdrijven.
Ik had geen zin in regen, en ook echt geen haast, alles deed toch nog zeer van vrijdag. Eerst gegeten, beetje muziek luisteren, relaxen. Even met wat mensen gekletst en toen het weer droog was pak aan en optuigen.

AHD Power Wave 253 met Ice 4.2
Bij aankomst vertelde Jurjen dat zijn 4.2 te klein begon te worden en dat ik beter 4.7 had kunnen optuigen. Nou weegt Jurjen een stuk meer dan ik, maar de wind was iets afnemend voorspelt. De gok maar genomen om toch met de 4.2 en AHD het water op te gaan. Geen moment spijt van gehad. Pas na 17:00 was het soms even kort dobberen, maar verder was het vaak volle bak en soms zelfs echt maximaal. Extreem veel gesprongen, links voor gaat nu na 2 dagen oefenen veel beter. vaak lekker hoog, gecontroleerd en zwevend in de lucht: LEKKER!
Wat is die PowerWave toch een lekker board, gybed als de beste, draait als op rails, schiet nooit uit de bocht. Stuk makkelijker in de golven dan de freestylewave. Tot het eind van de middag planeerde ik bijna al mijn gybejes door, nauwelijks gevallen.

Wel stom om vandaag alleen mijn zomerpak mee te nemen, waar ik het op vrijdag te warm had voor mijn winterpak, was het nu eigenlijk net te koud voor mijn zomerpak. Dat had ik beter andersom kunnen doen.

Super dagje, maar duidelijk kouder en minder hoge golven.
Ik stapte net na 6 uur in de auto, de eerste wedstrijd voor Nederlands tijdens het EK net begonnen, lekker rustig op de weg, kon lekker door rijden.

Blokkendam

Aanwezig: Jurjen

13:30 4 uur Wind: ZW 20/35 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: North Ice 4.2 - North XC65 380cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  Super combinatie, groot wind bereik, veel controle, draait super makkelijk en schiet nooit uit de bocht. Vin past er perfect bij, geeft het setje de juiste rust die je met deze wind wil. En dan die Ice 4.2 die is zo lang te houden, maar heeft bij weinig wind ook genoeg power om in plane te komen, heel erg blij met dit zeil. Was vandaag de 3de keer, maar die is echt een toppertje. Ik denk dat de giek lengte: 162cm hem lekker stabiel maakt en je ook meer hefboom om te pompen etc.