Regiocup Zuid: Slalom in de zon
Er was 12 a 14 knopen met vlagen tot 17 voorspeld, en een zonnetje, net genoeg voor een mooie slalom wedstrijd.
Sommige verwacht 17 a 18 knopen met vlagen ruim in de 20, maar daar geloofde ik echt niet in. Ik kreeg gelijk.
In de week voor de Regiocup 3 dagen met griep op bed gelegen, was nog snel moe, conditie is weg.

Ik was niet vroeg, inschrijven, kort wachten op de skippersmeeting, snel auto op een handig plek zetten, setje optuigen: AHD GT85 met Warp 8.6, pak aan, even invaren en naar de start. Het uitleggen van de baan duurde wat langer, de op de kant voor de start wat gekletst en gewacht.

Heats 1 t/m 3
Eerste heat, slechte start. Wel goed gevaren. 2de heat was de start beter, goeie race. 3de heat slechte start, viel stil net na de streep. Werd een inhaal race. Alle races last van mijn vin, kon het board niet op de vin laten lopen, gelijk spinout, board plakte te veel dus snelheid was laag.

Pauze
Tijdens de pauze de beschadigde 56cm gewisseld voor mijn Drake 60cm.

Heats 4 t/m 7
Met de 60cm vin liep het board veel losser, plakte minder, liep harder. Snelheid was duidelijk beter. Waar ik eerst nog werd ingehaald door zo ongeveer iedereen waren alleen nog de top 4 echt te snel. 4de, 5de en 6de heat ging gewoon goed, redelijke starts, alles goed gevaren. Steeds een strijd met Boris, die zat of net voor me of net achter me. Race 7 was briljant, start niet super, maar bij boei 2 en 4 vielen zoveel surfers stil dat ik gewoon 4de werd!! Alleen Nikaj, Coen en Dennis voor mij.

Pauze
Blij dat we weer even rust hadden, was aardig moe, conditie is weg.

Heats 8 t/m 10
8ste heat ging gewoon weer goed. 9de de start verprutst, was te laat, viel zelfs stil, maar kon daarna heel veel mensen inhalen.
10de heat (de laatste) was ik iets te fanatiek en wilde graag goed starten, zat bij de boot, kwam helaas langs de boot toen Roel nog 1 telde: dus 1 seconde te vroeg: Valse Start!
We zouden eigenlijk 4 starts doen in dit blok, maar dat werden er maar 3 omdat de organisatie vond dat de wind te ver begon af te nemen, jammer, ik ging nog heel lekker.

Het was een heerlijke dag, ik heb het helemaal niet koud gehad, het zonnetje was lekker (er werd door sommige geklaagd over kou)
Uiteindelijk 6de geworden, net voor Boris (1 punt verschil) Ik heb het erg goed gedaan vandaag, mijn starts konden iets beter, maar verder nooit gevallen, bijna altijd alles door geplaneerd.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Hans (Hansie), Martijn (Volvosurfer)

10:30 1.5 uur Wind: ZW
Board: AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil: North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Setje liep opich redelijk goed, maar kreeg steeds een spinout als ik hem op de vin wil laten lopen. Inspectie op de kant maakt al snel veel duidelijk, ik had vorige keer de tip beschadigd en die nog niet hersteld. Die stond behoorlijk open en ga dus spinouts. Dus maar de 60cm gepakt.
13:00 3 uur Wind: ZW
Board: AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil: North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Ik was bang dat de 60cm te groot zou zijn, maar met de 60cm leek het board een stuk losser en beter over de chop te lopen, soms was het wel meer werken voor mijn benen, maar overall liep het board lekkerder met de 60cm vandaag.