Dagje speed surfen zonder speedboard
Plan je een dagje speedsurfen, neem je je Missile mee, vergeet je de vinnen: DOM!
Het was met een stuk of 25 surfers erg druk voor Zonnemaire begrip. Op het water viel het meestal wel mee, soms moest je even inhouden, maar als je bij het starten beetje op let gaat het meestal goed.
Omdat ik geen vin voor de Missile had en ook zo snel niet kon lenen de S-Type 104 maar gepakt, ook niet langzaam.

S-Type 104 met Warp 5.7 en Venom 30cm
De vlagen waren hard, heel erg hard. Helaas was de wind ook haaks op het dammetje, dus afschieten vanaf het dammetje voor hoge snelheden.
In het begin een paar heel erg snelle runs, tot 67,8 km/u. Daarna een poging gedaan een goed snelle Nautical mile te varen, wat tegen valt op Zonnemaire omdat het dammetje net te kort is en je ook nog een aanloop en uitvaart nodig hebt. Nog wat lopen trimmen om de snelheid te verhogen. Aan het einde nog een erg snelle run van 67,3 km/u op de GPS. Meer zat er vandaag met de S-Type niet in. Wind was niet ruim genoeg en de S-Type en ik niet sneller.

Thuis mijn huidige PR eens opgezocht, was ik 67,2 km/u dus daar was ik overheen: Nieuw PR. De 2 sec was: 69.32 km/u, helaas net geen 70.
Leuk om weer eens op speed te hebben gefocussed.

Zonnemaire

13:15 3.25 uur Wind: W/ZW 20/40 kts
Board: Starboard S-Type 104 - C3 Venom 30cm
Zeil: North Warp F2010 5.7 - North Gold(b) 400cm - Neil Pryde X9 180-230
  Board liep lekker, zelfs over de chop was het goed te doen. Hoogte lopen koste was moeite, maar ruime wind liep ie heerlijk. Venom 30cm was goed, soms aan de kleine kant, maar nooit te klein. Moest wel mijn best doen om board goed plat te houden en niet de rails in het water te trappen.