Slalom trainen
Wind was noord, altijd lastig, vlagerig en weinig echt goede spots. Ik hoorde dat er meerdere naar de trambaan gingen, tegen over de Punt zeg maar.
Was mijn eerste keer hier. Er is onderaan de dijk een klein grind strandje en eerste 10 meter is 1 meter diep, dus makkelijk weg varen en terugkomen.
Meeste waren met 8.6 op het water, ik vond dat het harder leek te waaien en de wind zou toenemen: iSonic 122 met Warp 7.8 en Boss 40cm
Meeste surfers zaten helemaal achter Hompelvoet om te speedsurfen. Ik wilde slalom gaan trainen, en met de boeien van het waterskie gedeelte heb je boeien genoeg om te trainen.
Gelukkig waren er een paar surfers te porren om samen te trainen, maakte het een heel stuk nuttiger.
Chop was schuin op de windrichting, naar buiten varen was zwaar, tegen stijle chop in, tot soms een halve meter hoog. Wind was vlagerig tussen net niet planeren tot een paar keer max voor dit setje.
Had denk ik met de 8.6 ook makkelijk kunnen varen. Boss vin liep goed, leek het board mooi over de lagere chop te tillen. Snelheid was soms ook erg goed als ik goed gepowered was liep ik goed weg van de andere.

Het was een heerlijk en nuttig middagje slalom trainen.

Trambaan

Aanwezig: Menno (flappie)

15:00 3.5 uur Wind: N 10/18 kts
Board: Starboard iSonic 122 - Boss 4.21 40cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 210-270
  Setje liep erg lekker, chop was soms vervelend, maar met de Boss kon ik er meestal keurig over heen varen. Snelheid leek niet slecht. Gyben ging goed. Met de vlagerige wind werkte deze set best goed. kon makkelijk aanplaneren en was nooit overpowered. De Boss loopt trouwens erg goed hoogte, en geeft toch nog rust downwind: Toppertje.