Koud middagje Grevelingendam
​Heel het weekend koud weer maar wind voorspeld, zaterdag minste wind, en iets warmer. Dus op zaterdag gaan surfen.
Windrichting was Noord, dus altijd lastig. Grevelingendam, richting goed, maar vlagerig, Brouwersdam? Trambaan dan maar weer?
Met Benno afgesproken op de Grevelingendam om een paar vinnen terug te krijgen. Daar gebleven omdat het er wel gezellig was en ik in het baaitje kon blijven.

iSonic 117 met Spirit 7.3
Getwijfeld wat op te tuigen, verschil in wind was erg groot. 5.9 kon in de vlagen, 7.8 was te klein in de windgaten. Gekozen voor de 7.3 en helemaal door getrimmed.
Ging het water op in een wind gat, veel mensen stonde stil, ik pompte 2x en was in plane. In het baaitje was het best druk, goed opletten, maar er viel best goed te varen.
Voor mij ideaal, vlak wat is minder klappen op je lichaam: fijner voor m'n rug. Steeds max een half uur op het water en dan tijdje rust.
Veel gijpen geoefend, ging heel goed, veel door geplaneerd, zelfs met zo weinig ruimte in de baai.
Laatste sessie nog het open wat op geweest, ging goed, geen last van mn rug, maar de S10 41cm was te klein om het board mooi over de chop te laten lopen. Aan het einde kwam er nog flink harde wind, net voor een bui, heel voorzichtig ruime wind terug naar de kant gevaren.

Ik vond heel de middag al dat de cross-batten niet mooi stond, veel ribbels in het monofilm, ook meet lat spanning hielp niet, bij aftuigen werd mijn vermoeden bevestigd: lat-tip gebroken.

Het was niet warm, maar eenmaal goed aangekleed en in beweging was het goed te doen. Stond je stil op de kant in de wind was het koud. In de zon en uit de wind was het best goed te doen.
Wind was zoals verwacht vlagerig, maar met dit setje was het goed te doen, kon bijna altijd goed varen. Veel in de baai gevaren, korte rakken en veel gijpen. Door geplaneerd gijpen ging vaak goed.
Het sas heerlijk om weer op het water te zijn. Goed om te merken dat mijn snelheid niet heel slecht was en gijpen nog heel goed gaat.

Grevelingendam

Aanwezig: Hans (Hansie)

13:00 2 uur Wind: N 14/22 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Select S10 41cm
Zeil: Neil Pryde Spirit 7.3 - North Platinum(09) 460cm - HPL Carbon Race 200-285
  Setje was goed gekozen, in de vlagen meestal nog net te houden, in de wind gaten: outhaul los, paar keer pompen en planeren. 41cm was vaak aan de kleine kant, maar in de hardere wind perfect. Gijpen ging goed, veel doorgeplaneerd. Snelheid voelde ook niet slecht. Trim van de Spirit dit keer wel goed, druk punt wel stabiel, downhaul echt max getrimmed. Helaas wel lat in de camber gebroken, maar op het water leek ik daar niks van te merken.